Бургас. По повод 22 април Ден на Земята екип на

...
Бургас. По повод 22 април Ден на Земята екип на
Коментари Харесай

110 чувала с отпадъци почистиха горски служители край село Синеморец по повод Деня на Земята

Бургас. По мотив 22 април Ден на Земята екип на Дирекция на Природен парк (ДПП) „ Странджа “ и Държавно горско стопанство (ДГС) - Кости към Югоизточно държавно дружество (ЮИДП) - Сливен почистиха горски територии край село Синеморец и към параклис „ Св.Петка “ по долното течение на река Велека. Това оповестиха от ДПП " Странджа " .

" Изнесени от гората и изхвърлени на сметища бяха 110 чувала отпадъци, най-вече от пластмасови опаковки, умивалници, тоалетни чинии, обувки и гумени галоши и ботуши бяха „ изпъстрили “ гората. Днешното разчистване с изключение на, че е отдадено на Деня на земята беше и самодейност във връзка неотдавна отминалата Седмица на гората ", показват от дирекцията.

На 22 април означаваме Световния ден на Земята. " Датата 22 април е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Много събития тази година ще бъдат съсредоточени върху дейностите по климата, повторното залесяване или опазването на биологичното многообразие. Конкретните интензивности включват понижаване на въздействието върху храните и околната среда (хранителен отпечатък), световни почиствания, като направеното през днешния ден от нас, просветеност в региона на климата и научни акции за жителите. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира дейностите на повече от 12 000 сътрудници в 174 страни ориентирани към запазване на планетата Земя и запазване на живота върху нея. Мрежата се стреми да сътвори необятна гражданска поддръжка за устойчиви и ефикасни екологични политики за развиване по целия свят ", напомнят от ДПП " Странджа ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР