Бургас. Плавания от Бургас до остров Света Анастасия ще има

...
Бургас. Плавания от Бургас до остров Света Анастасия ще има
Коментари Харесай

Плавания от Бургас до остров Света Анастасия ще има на 27 и 28 декември

Бургас. Плавания от Бургас до остров Света Анастасия ще има на 27 и 28 декември, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Корабчето " Бургус " ще чака всички искащи да посетят острова и ще потегли в 11.00 часа от Магазия 1 на Морска гара.

Необходимо е да се направи предварителна резервация на телефон: 0882 004 124 или на email: [email protected].

Света Анастасия е единственият населен остров по Българското Черноморие. Появил се е след изригването на вулкан, а вследствие на бурите и морските талази са се формирали причудливи скални формирания – Гъбата, Дракона, Вкамененият пиратски транспортен съд, Портата на слънцето.

" Най-ранното човешко наличие на острова е засвидетелствано през епохата на късната древност (IV-VI век). Доказателство за това е изобилният керамичен материал, открит при подводните изследвания, извършени през 1973 година Една от най-известните митове е обвързвана с пирати, които нападнали острова във времето, когато там имало манастир. Монасите се затворили в църквата и се помолили на Света Анастасия да им помогне и да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита стихия, която разцепила пиратския транспортен съд. И до през днешния ден останките на кораба са вкаменени в канара, която може да се види от всеки клиент на острова. Вярва се, че повода за пиратските нападения е заровено на острова златно богатство, защитавано от призрака на умрял корсар. Според друга история, преди време до Острова са достигали викинги. Документирани сведения за това няма, само че има следи от две опожарявания ", напомня екипът, който стопанисва острова през днешния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР