Бургас. Обединението ни с Клъстер Тракия икономическа зона“ ще станем

...
Бургас. Обединението ни с Клъстер Тракия икономическа зона“ ще станем
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Обединението ни си с „Клъстер Тракия икономическа зона“ ще станем много по-забележими на големите международни пазари

Бургас. Обединението ни с „ Клъстер Тракия икономическа зона “ ще станем доста по-забележими на огромните интернационалните пазари. Това сподели по време на съвещанието на Общинския съвет кметът на града Димитър Николов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Кметът предложи на локалния парламент да поддържа самодейност за съдействие сред Община Бургас, Община Пловдив и Сдружение с нестопанска цел „ Клъстер Тракия икономическа зона “ в процеса за привличане на вложители.

„ До момента всеки един стопански индивид на интернационалните изложби се представляваше самичък. Повечето зони бяха частни субекти, а сътрудниците представяха нашата зона, наречена „ Индустриален логистичен парк - Бургас “. Той действа в две етапи – в този момент първата завършва и стартираме втората. Първо, с това обединяване ние ще станем доста по-забележими при представянето си пред огромните интернационалните пазари. Втората причина е, че към този момент ще можем взаимно да отстояваме пред държавното управление и пред европейските институции ползите на индустриалните зони като индивид. Това е като неофициално съдружие сред огромните индустриални зони “, уточни Димитър Николов.

Той разясни, че двете индустриални зони досега са били в условия на конкуренция, а с това обединяване ще си подадат ръка и взаимно ще се допълват.

„ На „ Тракия икономическа зона “ да вземем за пример ѝ липсва пристанище и огромно карго летище, а на нас ни липсва индустриалния евентуалния капацитет, който сега развиват към Пловдив, както и многото висши образователни заведения “, добави кметът.

Предложението бе признато с 47 гласа „ за “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР