41% от българите са на мнение, че страната ни е

...
41% от българите са на мнение, че страната ни е
Коментари Харесай

ЕС носи единствено загуби според 18% от българите

41% от българите са на мнение, че страната ни е спечелила от участието си в Европейски Съюз.  33% от респондентите считат, че страната ни не е нито спечелила, нито изгубила. 18% пък са на мнението, че това носи само загуби, до момента в който 8% не могат да преценяват.

Това сочат данните от изследване на " Тренд " за настройките на българите по отношение на политиките на Европейски Съюз. Интервюирани са 1002 души по метода " лице в лице " сред 12-19 април. Възложител на проучването е евродепутатът Сергей Станишев.

Мнозинството показва свободното пътешестване в границите на Съюза и европейските фондове като съществена изгода от участието ни. Според 52% от интервюираните главното, което е спечелила България от участието си, са европейските фондове. Повече благоприятни условия за работа са отбелязали 41% от респондентите, а 38%- сигурност и защита.
 Снимка 663272
Източник:

В персонален проект близо две трети (63%) показват, че участието в Европейски Съюз им е донесло опция за свободно пътешестване.

45% настояват, че участието в Европейски Съюз ги кара да се усещат по-сигурни в актуалната геополитическа обстановка, а за 41% то способства за по-голяма икономическа и обществена сигурност.

Над две трети (67%) показват, че в идната акция в някаква степен е значимо за тях да чуят позициите на политическите партии по политиките на Европейски Съюз.

62% показват мнението, че битката с бедността и неравенствата би трябвало да бъде главен приоритет за Европейски Съюз. 48% считат, че е нужна поддръжка за стопанските системи и основаването на нови работни места.
 Снимка 663271
Източник:

Според 21% Европейски Съюз би трябвало да отделя повече пари за България във връзка с конкурентоспособността на стопанската система, както и за трудовата претовареност по мнението на други 20%. За 17% от интервюираните развиването на районите би трябвало да бъде главно финансирано.

Според 41% от българите Европейски Съюз да бъде водещ в търсенето на политическо решение за излаз от спора в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР