Бургас. Нова постоянна експозиция, посветена на обитателите на Световния океан,

...
Бургас. Нова постоянна експозиция, посветена на обитателите на Световния океан,
Коментари Харесай

Нова постоянна експозиция е открита в Природонаучния музей в Бургас

Бургас. Нова непрекъсната експозиция, отдадена на жителите на Световния океан, към този момент може да се прегледа в Природонаучния музей в Бургас. Това оповестиха от Регионалния исторически музей в Бургас . Не инцидентно тя се открива в Деня на Земята, отбелязван всяка година на 22 април.

" Експозицията демонстрира огромното биоразнообразие в моретата и океаните, което е и мощно застрашено от човешката активност. Основната опасност за морските жители, която музеят подчертава, е замърсяването на Световния океан с боклуци. Много учени през днешния ден предвиждат, че в случай че това замърсяване продължи със същите темпове, след 30 години в океаните ще има повече боклуци, в сравнение с живи организми. За да не станат морските жители единствено музейни експонати, е належащо хората да трансформират някои от ежедневните си привички и най-много да понижат използването на пластмасови произведения ", показват от музея.

Работното време на Природонаучния музей на ул. " К. Фотинов " 30, е от вторник до събота от 9.00 до 17.00 часа и неделя от 9.00 до 14.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР