Бургас. Изпълнителният директор на Национална компания Индустриални зони“ (НКИЗ) д-р

...
Бургас. Изпълнителният директор на Национална компания Индустриални зони“ (НКИЗ) д-р
Коментари Харесай

Антоанета Барес изнесе доклад на международна научна конференция в Бургас

Бургас. Изпълнителният шеф на „ Национална компания Индустриални зони “ (НКИЗ) доктор Антоанета Барес взе присъединяване в Международната научна конференция „ Съвременни управнически практики ХI - Интелигентната специализация в десетилетието на свързаността и автоматизацията “, която се състоя в петък в Бургаския свободен университет (БСУ). Това оповестиха от НКИЗ . Конференцията е по случай 30 години от основаването на БСУ, а съорганизатор на събитието е Центърът по информатика и механически науки към образователното заведение.

В своя отчет доктор Антоанета Барес засегна едни от най–важните аспекти на тематиката, обвързвана със актуалните управнически практики в България във връзка с индустриалните паркове. Тя означи, че НКИЗ развива индустриални зони от нов вид и усъвършенства предлаганите услуги съгласно най-високите общоприети на промишлеността в международен мащаб. Според нея новия Закон за индустриалните паркове ще подтиква развиването на атрактивна среда за реализация на привлечените вложения, а също по този начин и за тяхното задържане и уголемение. По този метод доктор Барес се надява да се обезпечи поддръжка за индустриалното развиване от страна на страната. „ Целта на закона е вложителите да получат по-сериозна помощ и повече облекчения. А въпреки това да се урегулира работата на оператора на индустриалната зона “, беше безапелационна тя.

Изпълнителният шеф на НКИЗ означи значимата роля на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ), защото той подтиква реализацията на планове в нови, иновационни и структуроопределящи браншове от стопанската система с висока добавена стойност, в това число създаване на центрове за високотехнологични и новаторски производства. Антоанета Барес обясни каква е организационната конструкция на операторите на индустриални паркове в България и типовете ръководство – непосредствено и посредством дъщерни сдружения. Тя означи, че е допустимо и взаимно ръководство със съответните общини. „ Индустриалният парк в град Бургас е един от най-успешните ни планове. Чрез партньорството ни с община Бургас сме съумели да притеглим над 35 компании, като непрестанно подобряваме капиталовата среда за нашите сегашни и евентуални вложители “, сподели доктор Барес по време на научната конференция.

Тя означи, че сполучливото развиване на индустриалните паркове в България, въз основата на нейния опит, се дължи значително и на партньорството и развиването на взаимни начинания с водещи български и интернационалните научни и просветителни институции. „ Ние поддържаме дълготрайни връзки с нашите вложители и сътрудници, учредени на правилата за съдействие, бистрота и предвидимост “, означи тя в своя отчет.

Д-р Барес се спря и на обществено – икономическия резултат от индустриалните паркове върху обособените райони. По думите и те подкрепят развиването им, като слагат акцент върху районната умна специализация и демонстрират на напред във времето конкурентни преимущества на района.

„ Винаги съм считала, че вложенията би трябвало да се насочват освен в техническата инфраструктура, а и в подобряването на виталната и обществената среда на парковете. По този метод те могат да се трансфорат в привлекателно място освен за работа, само че и за отдих “, безапелационна беше Антоанета Барес.

Тя се спря и на кръговата стопанска система като един от главните цели на Европейски Съюз, като се концентрира в използването и в действителния бизнес. „ Ключовите цели на концепцията за кръгова стопанска система подкрепят реализирането на концепцията за икономисване на запаси, една толкоз настояща тематика в днешно време. Всичко това спомага за понижаване на негативното влияние на разнообразни излъчвания върху околната среда “, показа изпълнителният шеф на НКИЗ.

На събитието участваха проф. доктор Галя Христозова, ректор на БСУ, проф. д.н. Мария Нейкова Кънева, регионален шеф на гр. Бургас, Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, както и преподаватели от университетските среди от България и Европа. С презентации участваха и преподаватели от Сингапур.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР