Бургас. Имаме нужда от Аполония“, както и тя от нас,

...
Бургас. Имаме нужда от Аполония“, както и тя от нас,
Коментари Харесай

Китаристът Иван Лечев: Имаме нужда от „Аполония“, както и тя от нас, това е културното средище, което трябва да остане във времето

Бургас. Имаме потребност от „ Аполония “, както и тя от нас, това е културното средище, което би трябвало да остане във времето. Това сподели пред публицисти китаристът Иван Лечев във връзка следващото 37-то издание на Празниците на изкуствата „ Аполония “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Фестивалът, който и тази година мина при засилен интерес както от страна на български, по този начин и от страна на задгранични гости, се организира в дните от 30 август до 6 септември в Созопол.

Един от гвоздеите в програмата бе концертът на „ Фондацията “, с присъединяване на Дони и Момчил, Кирил Маричков, Славчо Николов и Венко Поромански, които закриха фестивала, изправяйки за следващ път публиката на крайници.

„ Празниците на изкуствата " Аполния " мога да сравня с едно доста красиво дърво, което би трябвало непрестанно да се полива, с цел да може да пораства. Нуждата е взаимна - на „ Аполония “ от нас и нашата от нея. Такива места останаха малко в България. Това е едно културно средище, което би трябвало да остане в годините, с цел да продължава да поддържа културния живот в страната “, съобщи Иван Лечев.

Относно това дали интервалът на пандемията, с спомагателните противоепидемични ограничения и по-малкото аудитория, е повлиял отрицателно на артистите, музикантът отговори следното: „ Не, който желае да получи изкуство, той ще го получи. Мерките са наложителни и би трябвало да бъдат такива. Аз мисля, че всеки рационален човек би трябвало да се имунизира и да се преценява с тях, с цел да може цялото това нещо да завърши по-бързо. Моята философия е, че би трябвало да се постараем неприятностите да завършват бързо и да остават в предишното, с цел да може да вървим самоуверено напред “.

Като едно от хубавите неща в живота си, на които се е посветил, той уточни „ Фондацията “, чието съставяне, по думите му, се дължи на Дони. „ Той измисли цялата структура и тя работи съвършено до ден сегашен. Базирана е на книгата на Айзък Азимов. Скицирано мога да кажа, че нашата задача е да запазим хубавата българска музика, която е създавана във времето, и да я демонстрираме на младежите, с цел да не я не помнят “, добави Иван Лечев.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР