Бургас. Градът става все по-конкурентна среда за големите компании. Това

...
Бургас. Градът става все по-конкурентна среда за големите компании. Това
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Градът става все по-конкурентна среда за големите компании

Бургас. Градът става все по-конкурентна среда за огромните компании. Това сподели пред публицисти кметът на Бургас Димитър Николов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По време на съвещанието на Общинския съвет стана ясно, че три компании са декларирали готовността си за вложение във Фаза 2 на „ Индустриален и логистичен парк – Бургас “. Втората фаза се намира в зоната край ж.к. „ Меден рудник “, като общата ѝ повърхност възлиза на към 600 декара.

„ Това място към този момент претърпя серия от административни трансформации и сме подготвени да стартираме с реализацията на първите терени. Първите три капиталови планове гласоподава Общинският съвет през днешния ден. Едната компания е немска - „ ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ “ ООД, тя ще построява логистична база. Втората компания е софийска - „ СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ “ АД, тя ще построява електрооборудване, асемблиране на разпределителни уредби ниско и приблизително напрежение на „ Simens “ и „ Schneider Electric “ мотор надзор центрове, както и табла за автоматизация. Третата е бургаска компания - „ САТУРН-2 “ ООД, която желае да разшири своята индустриална база на ел. съоръжения и климатизация и заваряване. И трите компании ще открият нови работни места, а задачата на Община Бургас е да им обезпечи нужните условия - като доставката на електрическа енергия, канализация и други. Съвсем скоро чакаме в тази зона а стартират да се появяват и нови предприятия “, уточни кметът.

Димитър Николов напомни, че след няколко дни в Бургас отваря порти и нова IT компания, която ще разкрие общо 50 работни места.

„ Това демонстрира, че градът е желано място за развиване на високотехнологичен бизнес и се основава все по-голяма конкурентна среда сред фирмите в IT бранша, тъй като стартира да се усеща сериозен дефицит на такива квалифицирани експерти. Затова ние партнираме на тези компании, които желаят да построяват бази за образование, школи и академии в другите езици за програмиране “, добави кметът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР