Бургас. Бургас чества Съединението на България с концерти, вдигане на

...
Бургас. Бургас чества Съединението на България с концерти, вдигане на
Коментари Харесай

С празнична програма Бургас ще отбележи Съединението на България на 6 септември

Бургас. Бургас празнува Съединението на България с концерти, повдигане на флагове и поднасяне на цветя в символ на благодарност. Това оповестиха от Общината . Тази година се навършват 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и героичните дни на Сръбско-българската война, в която се взема решение ориста на българското съединистко дело. В паметния 6 септември 1885 година българският народ осъществя концепцията за съединяване на разпокъсаните от Берлинския конгрес земи, обитаеми с българи и прави крачка към възвръщане териториалното единение на младото българско княжество.

В чест на тези героични събития Община Бургас провежда празнична стратегия, отдадена на Съединението. Тя стартира от през днешния ден - 3 септември, от 16.30 часа в ж.к. „ Меден рудник “ до ДГ „ Чайка “ с празничен концерт, проведен от НЧ „ Кирил и Методий “.

На 6 септември честванията ще стартират от 10.30 часа на площад „ Атанас Сиреков “ (пред постройката на Общината) с обред по издигане на националния байрак на Република България и флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас.

От 11.00 часа пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (до Военен клуб-Бургас) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в битката за Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Веднага по-късно ще бъдат положени венци и цветя на благодарност към всички, паднали в Сръбско-българската война от 1885 година и довела до Съединението на България.

Празничната стратегия ще продължи с концерт на ПФА „ Странджа “, който ще се организира от 11.30 часа на площад „ Атанас Сиреков “.

Пълната стратегия:
3 септември (петък)
От 16.30 часа в ж.к. „ Меден Рудник “ до ДГ „ Чайка “ (бл.25) ще стартира празничен концерт, проведен от НЧ „ Кирил и Методий “ - Бургас

6 септември (понеделник)
От 10.30 часа на Площад „ Атанас Сиреков ” ще се състои обред по издигане на националния байрак на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас

От 11.00 часа пред Военен клуб – Бургас на ул. „ Христо Ботев ” 48 ще стартира Заупокойна молитва за починалите в Сръбско-Българската война 1885 година и обред по полагане на венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк

От 11.30 часа на площад „ Атанас Сиреков “ ще стартира Голямото хоро на Бургас с присъединяване на ПФА „ Странджа “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР