Бум на заразени с коронавирус в Бургас. Броят на лекуващите

...
Бум на заразени с коронавирус в Бургас. Броят на лекуващите
Коментари Харесай

Взрив на К-19 в Бургас: Лекуват заразено 8-месечно бебе, карантинират отпускари по морето

Бум на инфектирани с ковид в Бургас. Броят на лекуващите се от COVID-19 в болничното заведение е относително дребен – 14 души, само че има и възрастни хора, и деца. Сред тях е 8-месечно бебе.

Пред bTV началникът на отдел „ Микробиология и вирусология “ в РЗИ – Бургас доктор Мирослава Киселкова сподели, че измежду инфектираните има много хора, пристигнали на отмора в региона.

„ 102 са новите регистрирани. Половината от тях са диагностицирани от 4 юли, само че са въведени в системата на пети. Затова е толкоз огромен броят “, добави тя.

„ Едната половина е от хора в работоспособна възраст, а другата – лица над 60-годишна възраст. Сред инфектираните има много хора, пристигнали на отмора. Адресът им на карантина е в област Бургас “, съобщи доктор Киселкова.

„ Има и туристи, които преди да си заминат, имат условие да бъдат изследвани и са излезли с позитивен резултат. Всеки ден има по двама-трима чужденци “, добави тя.

„ В последните два дни се вижда нараснал интерес към имунизациите. По-голямата част това са хора, които си поставят втори бустер. Единични са тези, които си вършат първа доза “, посочи шефката на отдел „ Микробиология и вирусология “.

Имунизационният кабинет на РЗИ – Бургас през вчерашния ден са посетили 70 души, с цел да се имунизират, сподели още тя.

Не се плануват нови ограничения в Бургас. Забелязват се от ден на ден хора с маски в магазините.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР