Бум на убийствата в България. Целият този поток от лоши

...
Бум на убийствата в България. Целият този поток от лоши
Коментари Харесай

Бум на убийствата в България – на какво се дължи това?

Бум на убийствата в България . Целият този поток от неприятни вести поражда значимия въпрос какво се случва в нашето общество и какво предизвика хората да правят сходни жестокости. 

Пред „ Българска национална телевизия “ престъпният психолог Росен Йорданов уточни, че постоянно има „ епидемиологична конюнктура “ , едно осъществяване на по-голям брой закононарушения . Той акцентира, че девалвацията в човешкия живот постоянно е съществувала. Един от факторите за повишаване на броя на закононарушенията съгласно него са празниците , тъй като тогава се обострят фамилните връзки. 

Психиатърът доктор Любомир Канов разяснява, че убийствата и експанзията като цяло са част от човешката природа и до момента в който ние преглеждаме всеки обособен случай, губим общата картина на протичащото се в българското общество. Тук значимо е да се дискутира до каква степен експанзията е разрешена у нас и до каква степен е задоволително наказуема съгласно законите в страната ни. 

Д-р Канов добави, че фрапиращото е, че убийството на Пейо Пеев е осъществено с особена свирепост, тъй като той е агонизирал . Освирепелите лица на двете дами, които са го умъртвили, също е извънредно объркващ. Именно това е нещото, което би трябвало да остане в съзнанието на хората и те да знаят, че осъществяването на ликвидиране е нещо чудовищно. 

Психиатърът е безапелационен, че всеки един човек е евентуален палач . Това, което ни възпира в това време, е моралът. А той се построява още от детството, акцентира от своя страна Росен Йорданов. 

Според него казусът на тъщата демонстрира, че тя цялостен живот се е опитвала да реши казуса на своето персонално майчинство . В своята процедура психологът е срещал доста случаи на интелигентни хора, които са попадали в сходна обстановка. А на повърхността на всяко ликвидиране свои прагматичен претекст и нормално има доста повече фактори за него. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР