Булгартрансгаз смени консорциума, който ще строи Турски поток през България.

...
Булгартрансгаз смени консорциума, който ще строи Турски поток през България.
Коментари Харесай

Булгартрансгаз сменя строителя на Турски поток през България

" Булгартрансгаз " смени консорциума, който ще строи " Турски поток " през България. Причината - досегашният любимец не е подал нужните документи в период, а в това време вторият класиран дал по-изгодна оферта.

Първоначално саудитският консорциум " Аркад " беше определен, с цел да разшири газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз " с 475 километра. Вместо обаче да подаде документи на 16 май, желае пролонгация от " Булгартрансгаз ". Не съумели да се оправят и с новия период. Междувременно газовият оператор получава писмо от втория класиран претендент - записаният в Люксембург -германо-италиански Консорциум " Газово развиване и уголемение в България ".

Владимир Малинов - изпълнителен шеф на " Булгартрансгаз ": И ни оферират отстъпка в размер на 31.15% от препоръчаната от тях цена за осъществяване на плана в дългия период, а точно 615 дни.
Предлагат и отстъпка в цената на финансирането на плана като крайният им % за оскъпяване на плана в резултат на финансирането ще бъде 4,1%

Предложената от консорциум " Газово развиване и уголемение - България " цена с направената отстъпка е малко над 1 милиард 102 милиона евро без Данък добавена стойност. Останалите условия по контракт, в това число периодите, остават непроменени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР