Булгаргаз очаква по-ниски доставни цени по дългосрочния договор с Газпром

...
Булгаргаз очаква по-ниски доставни цени по дългосрочния договор с Газпром
Коментари Харесай

Няма да пипат цената на парното

" Булгаргаз " чака по-ниски доставни цени по дълготрайния контракт с " Газпром износ " и по тази причина предлага на Комисията за енергийно и водно контролиране да утвърди поевтиняване на природния газ през последното тримесечие на годината. Предложението на държавния газов снабдител е понижението спрямо цената през третото тримесечие да е с 0,11%, или с 5 ст.

Няма да има никакво покачване на цената на топлинната сила до края на тази година, сподели през вчерашния ден ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов пред публицисти в постройката на регулатора, където комисията празнува 20 години от основаването си. Той се аргументира със заявката на " Булгаргаз " за понижение на цената на природен газ с 0,11%.

Иванов сподели още, че спрените топлоелектрически централи не въздействат върху цената на тока за бизнеса, тъй като създават малко мощности. Освен това плануваният планов ремонт на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 1 " е приключил предварително. За момента КЕВР не е установила нарушавания на лицензите на спрените ТЕЦ-ове, само че евентуално има нарушавания на комплексните разрешителни, които се издават от Министерството на околната среда и водите. КЕВР не се занимава с съответния темперамент на първичното гориво, което постъпва в тези централи, посочи Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР