БулфотоНамаляват медицинските сестри, изчезват младите лекари, представете си какво ще

...
БулфотоНамаляват медицинските сестри, изчезват младите лекари, представете си какво ще
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: Изчезват лекари и сестри, представете си какво ще е след 5-10 години

Булфото

Намаляват медицинските сестри, изчезват младите лекари, представете си какво ще стане след 5-10 години в България. Това разяснява пред БНР проф. Радослав Гайдарски, някогашен министър на опазването на здравето.

" В региона на опазването на здравето през последните години се виждат неща, които трябваше да бъдат осъществени доста преди този момент... Имаме безапелационна липса на лекари, още повече липса на медицински сестри... Имахме нелепостта по времето на Съюз на демократичните сили да бъдат закрити елитни учебни заведения за медицински сестри, акушерки, лаборанти, експерти по дентални грижи. Правим си илюзии, че ще подобрим заплащането “, сподели той.

Според него няма здравна политика и в началото екипите не са били готови за битка с ковид, не са имали оборудването:  „ Затова се стигна до парадокса да има повече разболял се медицински личен състав. Системата не беше готова “.

В предаването „ Неделя 150 “ проф. Гайдарски добави:  „ През 2006 година беше направен пандемичен проект до 2020 година, който съвместява напъните на няколко министерства и в който бяха написани всички най-дребни елементи. Двама в щаба – доцент Кунчев и проф. Кантарджиев, доста добре знаеха за този проект и не мога да схвана за какво не го изкараха нескрито “. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР