bTV Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил, което завърши с

...
bTV
Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил, което завърши с
Коментари Харесай

Горещи подробности за кървавата драма в Кюстендил! Издирват 19-годишен ром, който е убиецът

bTV Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил, което приключи с един погубен и петима ранени, не е етническо напрежение, а огромно количество използван алкохол, споделиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

" Не приказваме за напрежение сред етносите, казусът е битов в резултат на огромно количество използван алкохол ", безапелационен беше комисар Елиан Стамболийски, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил.

Човекът, нанесъл смъртоносния удар, към момента не е арестуван и се търси. " Установен е, знаем кой е и от свидетелски показания, и от видеозаписи, следва задържането му. Той е от ромски генезис и е престъпно проявен, с 3 престъпни прояви, 2 от които са за телесни повреди ", сподели Стамболийски. По думите му става въпрос за 19-годишен юноша.

От петимата ранени един е с тежка черепно-мозъчна контузия и е превозен през днешния ден в неврохирургията на " Пирогов ". Останалите ранени са с по-леки порезни пострадвания и са в болничното заведение в Кюстендил.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане.

" Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил е използването на алкохол от един от участниците в спора. Не можем да приказваме за зародило напрежение вследствие на етнически въпроси ", сподели и окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Към момента са арестувани 8 души. Изясняват се всички участници в сбиването. Сред тях има и престъпно проявени. 

Задържаните, както и лицата в болница, са и от български, и от ромски генезис. Убитият няма престъпни регистрации.

Ще бъдат прегледани записи от камери, полицията разполага и със свидетелски показания. Заведението също ще бъде тествано точно, увериха от Министерство на вътрешните работи. По думите на шефа на регионалната полиция в ромския квартал няма обсада. По-засиленото полицейско наличие е поради издирването на участника в сбиването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР