bTVНяма информация за пострадали, но близо 300 хил. души останаха

...
bTVНяма информация за пострадали, но близо 300 хил. души останаха
Коментари Харесай

Ураганът Дориан връхлетя бреговете на Канада

bTV

Няма информация за потърпевши, само че близо 300 хиляди души останаха без ток

Ураганът „ Дориан ” връхлетя атлантическото крайбрежие на Канада. Стихията повали дървета, наруши електроснабдяването и отнесе огромен строителен кран в центъра на Халифакс, столицата на провинция Нова Скотия. Няма данни за потърпевши при бурята, съобщи " Ройтерс ".

Правителството ще изпрати част от армията, с цел да помогне да бъдат премахнати следствията от бурята, щом отмине, съобщи в " Туитър " канадският министър на публичната сигурност Ралф Гудейл.

Властите в Нова Скотия приканиха всеки, който живее покрай брега, да се изтегля като защитна мярка. Над 300 хиляди души в провинцията са останали без електричество, съобщи компанията „ Нова Скотия пауър ". " Безопасността на канадците е приоритет номер едно за нас и сме подготвени да помогнем на атлантическото крайбрежие на Канада при тази стихия ", написа в Туитър министър председателят Джъстин Трюдо.



Според канадския Център по ураганите, в Халифакс се чакат ветрове със скорост 150 км/ч.

По-рано през седмицата ураганът вилня на Бахамите, когато силата на ветровете му беше достигнала пета категория, а някои от поривите доближиха до 320 км/ч. Бурята остави след себе си следа от опустошения и починали.

Потвърдено бе за 43-ма души, които изгубиха живота. Очаква се през идващите дни този брой да нарасне.

Бреговата защита на Съединени американски щати заяви, че е избавила 290 души на Бахамите след прекосяването на „ Дориан ”, съобщи Асошиейтед прес. Според прогнозата на канадския Център по ураганите Дориан се чака след Нова Скотия да се насочи към остров Принц Едуард и да доближи и Нюфаундленд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР