БТА > Кирил АнаниевКирил Ананиев, който инспектира как се спазват ограниченията

...
БТА
> Кирил АнаниевКирил Ананиев, който инспектира как се спазват ограниченията
Коментари Харесай

Отварят пазарите след Великден само при едно условие

 БТА > Кирил АнаниевКирил Ананиев, който инспектира по какъв начин се съблюдават рестриктивните мерки на столичния пазар " Димитър Петков ": 

" Затова вършим тези обиколки. Ако установим резистентност на държанието и на търговци, и на купувачи, ще гледаме допустимо най-бързо след Великден да отворим пазарите. Целта е да съхраним здравето на хората. Тоест би трябвало да се откри нужният баланс и него го търсим сега ".

Ананиев съобщи, че условията се съблюдават и в провинцията, където контролът по-лесно се ползва поради по-малкото клиенти. Министърът добави, че непрекъснато се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги:

" Разбрали сме се. Вътре, в самия магазин, самите търговски вериги провеждат спазването на условията, а на открито към този момент с помощта и на органите на реда се съблюдава отдалеченост от метър и половина-два, без да има някакъв напор ". 

Работата на всички кооперативни пазари и цветни тържища бе неразрешена в неделя, откакто в събота бяха установени редица нарушавания на противоепидемичните ограничения. На тези обекти бе разрешена работа от понеделник до сряда (16 април) в това число, с цел да осъществят продукцията си. От четвъртък пазарите би трябвало да бъдат затворени за неопределен срок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР