БТА и Британският съвет в България сключиха договор за сътрудничество.

...
БТА и Британският съвет в България сключиха договор за сътрудничество.
Коментари Харесай

БТА и Британският съвет отдават почит на българската наука


Българска телеграфна агенция и Британският съвет в България подписаха контракт за съдействие. В неговия първи фокус е 11-ият Софийски фестивал на науката, който ще се състои на 15 и 16 май в " София Тех Парк " и на 17 и 18 май - цифрово за възпитаници. „ Науката е повсеместен език, който сближава хората “, сподели Любов Костова, шеф на клона на Британския съвет у нас, който е уредник на фестивала. „ Българска телеграфна агенция ще сложи специфичен акцент върху българските лектори на форума, това е част от нашата политика за разпространение на науката. Виждам в това задача на националната осведомителна организация - да покажем на българите, че науката в България е на респект, да покажем на младежите и децата, че има смисъл да учат и да откриват света по този сериозен метод ", акцентира генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Българска телеграфна агенция ще партнира на Британския съвет и за десетата Нощ на литературата, която е довечера. Инициативата е на Чешкия център, с присъединяване на всички центрове, част от мрежата на европейските културни институти /EUNIC/, и на множеството посолства в София. Целта е да се насърчи четенето и издаването на чуждоезична литература.

Националната организация ще разпространява и инициираната от Британския съвет стратегия за двойни дипломи сред университети в България и в Обединеното кралство. Българска телеграфна агенция ще е медиен сътрудник и за отразяване на 30-годишнината от възобновяване на активността на Британския съвет в България.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР