БСП започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от

...
БСП започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от
Коментари Харесай

Нинова :Не сме обсъждали персонален състав на кабинета, докато не минат разговорите ни с ИТН и ДБ

БСП стартира през днешния ден съвещания за лъчение на държавно управление. Вчера от партията заявиха, че ще разчитат на сътрудниците от четворната коалиция при започване на това ръководство.

Корнелия Нинова не посочи по кое време във времето чакат от Политическа партия името на претендент за министър председател и по кое време се готвят да върнат на президента отговор за мандата. Това щяло да стане на втори диалози, едвам когато имат единодушие по управническата стратегия, допълват от Българска национална телевизия.

Не сме обсъждали конструкция и личен състав на кабинет, до момента в който не минат диалозите ни с Има Такъв Народ и Демократична България. След това ще имаме втори кръг от диалози по състава, откакто се уверим, че имаме болшинство по управническата и по законодателната стратегия, съобщи Нинова след срещата с " Продължаваме промяната ".

Тя добави, че Конституцията не е задоволително ясна за периодите в третия мандат, има тълкувания за 7, за 14 дни. По думите ѝ всичко зависи от диалозите с Има Такъв Народ и Демократична България. Ако бързо реализиран единодушие за програмата, това значи, че бързо може да преминат към втория стадий – личен състав. Ако има усложнения още по програмата – ще се забавят нещата.

Първата задача по програмата с Политическа партия е реализирана, безапелационна беше Нинова.

Колегите от Политическа партия сложиха едно искане - мандатът да бъде държан толкоз дълго, с цел да бъде признато антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ и да бъде определен Бойко Рашков за ръководител. На първите диалози ще изслушаме всички претенции и условия на сътрудниците, по-късно ще търсим единодушието по останалите въпроси. Засега най-важно е да препотвърдят уговорките по управническата стратегия, сподели Корнелия Нинова.

Днес ще потърсят за среща „ ИТН “, евентуално за на следващия ден ще ги поканят на среща, а по-късно и „ Демократична България “, които са поискали да са последни.

Ще преговаряме умерено и аргументирано. Търсим болшинство, което да е твърдо против досегашния модел на ръководство, което да поддържа правосъдна промяна, ще споделяме тези причини, ще вадим случаи на модела на ръководство на ГЕРБ, в случай че поддържат – поддържат, в случай че не – няма да има болшинство и отиваме на избори. Всичко е обикновено и умерено, и ще бъде обществено, съобщи още Корнелия Нинова.

На въпрос за връзките с Русия тя изясни, че не са поставяли изискване на срещата с Политическа партия, тъй като този въпрос е бил изчистен по време на сформиране на програмата.

В нея е записано, че ще поставим старания за възобновяване на връзките с Руската Федерация и да не допуснем да се закриват посолства и да се скъсват връзките сред България и Русия. В програмата е записано, че България ще търси диалози с всички вероятни снабдители на газ, което не изключва и " Газпром ", добави водачът на левицата.
Първи за среща социалистите поканиха " Продължаваме промяната " - най-голямата политическа мощ в този парламент, от които чакат и номинацията за министър председател.

От левицата няма да търсят поддръжка от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР