БСП внесе предложение за съкращаване на сроковете за гласуване на

...
БСП внесе предложение за съкращаване на сроковете за гласуване на
Коментари Харесай

Партиите се гледат с недоверие и за актуализацията на бюджета

БСП внесе предложение за редуциране на периодите за гласоподаване на актуализацията на бюджета. Идеята на социалистите бе второто гласоподаване на план да се организира на 7 септември, което е със седмица по-рано от индикативната дата за приемането на законопроекта. 

Дебатът по точката, импортирана от левицата обаче, за следващ път показва недоверието сред партиите в 46-ия парламент, които така или другояче за повторно не съумяват да се схванат за съставянето на постоянно държавно управление.

" Надявам се всички да проявим разсъдък и схващане и да побързаме с актуализацията на бюджета ", настоя от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Нинова регистрира, че Българска социалистическа партия не може да държи мандата безпределно. По думите й актуализацията на бюджета е извънредно нужна и значима, с цел да могат да се преизчислят пенсиите, да обезпечат средства за лекари и медицински екипи, пари за медикаменти, средства за запазване на границата, както и поддръжка за бизнеса. " Проявете разсъдък, проявете отговорност, дано приемем актуализацията на бюджета на второ четене, с цел да не оставаме страната в спешно положение ", добави соцлидерката. 

Почти всички партии застанаха против концепцията на Българска социалистическа партия за ускорение на процедурата. Виктория Василева от " ИТН " съобщи в имитация, че всички са наясно, че би трябвало да се актуализира бързо бюджета, само че това би трябвало да стане качествено.

Мая Манолова сподели, че в началото е подкрепила да се работи по-бързо, само че не е била наясно, че някогашните й съпартийци ще предложат " изключително съвещание на бюджетната комисия в събота и изключително на Народното събрание във вторник ". Според Манолова това ще пресече опцията този парламент да одобри и който и да е различен закон.

ИБГНИ и Българска социалистическа партия размениха реплики, че дейностите им се диктуват посредством " телефонни позвънявания "

ГЕРБ размъти водата в допълнение с изказване на Тома Биков. Биков съобщи, че целта на дебата със периодите е на президента да са му комфортни изборите, тъй като доста се е изнежил. " Давайте да понижим периода и да вървим на избори, тъй като имайте поради, че някой от вас страдат. Ще вземе Петков да направи партия. Не знам тогава ще би трябвало да удължаваме още с 4-5 месеца този парламент, с цел да може и той да се структурира ", разяснява депутатът от ГЕРБ.

Тошко Йорданов пък заподозря, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия работят дружно: " Невероятно прелестна панорама е по какъв начин ГЕРБ пазят Българска социалистическа партия. В предходните парламенти ГЕРБ и Българска социалистическа партия гласоподаваха дружно. Лъснаха връзките между двете партии на статуквото ".

Дебатите в пленарната зала не престават.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР