БСП - София подкрепи протест на граждани в Обеля срещу

...
БСП - София подкрепи протест на граждани в Обеля срещу
Коментари Харесай

БСП - София подкрепи протест на граждани в Обеля

БСП - София поддържа митинг на жители в " Обеля " против презастрояването. Повод за недоволството на живеещите в регион " Връбница " стана заградено преди дни пространство в карето сред блоковете 260, 261 и 262 в ж.к. " Обеля-2 ". В митинга се включиха членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София и ръководител на районната организация на социалистите във " Връбница " Станислав Младенов и общинските съветници от Българска социалистическа партия Калоян Паргов и Васко Тодоров.

" На този митинг се събраха доста хора, което демонстрира, че те желаят детски площадки, а не бетон, разяснява Станислав Младенов. - Българска социалистическа партия има напълно ясна и безапелационна позиция по отношение на презастрояването. И сме поредни в нашата борба за опазване на зелените площи в жилищните комплекси. Казах на жителите, че с общинските съветници от Българска социалистическа партия ще търсим решение на казуса. Строежът може да е легален, само че това не значи, че е публично допустим. Хората от " Обеля " може да разчитат на нас, тъй като ние сме на тяхна страна. Много неприятно сюрпризиран останах като видях по оградата на плануваната за застрояване повърхност залепени табели, обозначаващи високо напрежение. Ако вложителят пуска по оградата ток, това към този момент е мъчно за коментиране. Затова ще упорствам да бъде направена инспекция и да бъде потърсена отговорност, в случай че този факт се удостовери ".

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов разяснява, че съответният проблем с оградения терен за застрояване в междублоковото пространство в " Обеля " няма по какъв начин да бъде решен посредством подмяна. " Тя не е разрешена по закон от 2007 година, сподели той. - Взаимните дарения, каквато процедура беше стартирана преди няколко години, също не са решение, защото те заобикалят възбраната за заменки. След измененията в Закона за устройство на териториите от 2018-та година обаче има благоприятни условия и процедури, които биха могли да решат сходни проблеми. Разбира се, при съществуването на няколко условия. На първо място е да има политическа воля и предпочитание от страна на общината в лицето на основния проектант, на управлението на Следствен отдел към окръжна прокуратура и на съответната районна администрация. На второ е предпочитание от страна на притежателя на терена. И третото е да има свободни общински терени, с които да бъде сменен плануваният за застрояване. Всичко това е обект на политическа воля и на диалози ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР