БСП смята оставката на Цветан Цветанов за абсолютно формална и

...
БСП смята оставката на Цветан Цветанов за абсолютно формална и
Коментари Харесай

БСП: Цветанов напуска парламента, за да остане във властта

БСП счита оставката на Цветан Цветанов за безусловно официална и израз на политически фалш, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков, представен от БГНЕС.
Опозиционната партия разяснява на брифинг в централата си настоящите политически събития в страната и оставките поради абсурда с парцелите на ръководещите – Апартаментгейт.
" Цветан Цветанов напуща Народното събрание, с цел да остане във властта. Това не е честен акт, нито е осъзната отговорност. Това е транспарантен трик за запазване на въздействие ", сподели Зарков.
" Назначението на Даниела Дариткова за ръководител на парламентарната група е доказателство за това – тя е правилен почитател на господин Цветанов. По тази причина и останалите съдружни сътрудници са толкоз спокойни. Те знаят доста добре, че нещо сякаш се трансформира, с цел да остане същото. Това важи както за явните, по този начин и за скритите съдружни сътрудници “, твърди опозиционният политик.
Самата Дариткова призна, че номинацията ѝ е огромна отговорност и предизвикателство, тъй като в никакъв случай няма да може да бъде Цветанов в парламентарната група.
Според него оставката на Цветанов като народен представител от ГЕРБ потвърждава и друго изказване на Българска социалистическа партия – че демокрацията в страната ни е под опасност. " Доказателство за това е фактът, че политик, изгубил публичното доверие и свалян от всички постове, които е заемал, посредством кавги и публичен напън, може да бъде ръководител на избирателен щаб. Това е допустимо единствено в тези страни, в които изборният резултат не зависи толкоз от публичното мнение, колкото от тези, които провеждат изборния развой ", добави Зарков.
От левицата са безапелационни, че всички оставки имат за цел да обезпечат комфорта на Бойко Борисов като министър председател и никога не трансформират модел на ръководство в страната, а го утвърждават. От Българска социалистическа партия упорстват " този циничен кръг " да завърши и за следващ път приканиха за провеждането на предварителни парламентарни избори.
" Вместо подправени оставки, желаеме действителна отговорност и действителна парламентарна народна власт ", настоя Зарков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР