Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха

...
Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха
Коментари Харесай

Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ „Неофит Рилски“ завоюваха първо място в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“ 

Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха в Шумен, с цел да мерят познания в Националното студентско съревнование „ Учим, с цел да оказваме помощ “. Домакин и уредник на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна. То се организира за трета поредна година и мина под патронажа на ректора на университета проф. доктор Димитър Райков, д. м. н.
Сред гостите на форума бяха кметът на община Шумен проф. Христо Христов, заместник-кметът по обществена политика и опазване на здравето Светослава Хвойнова, ръководителят на Българската асоциация на експертите по здравни грижи Милка Василева.
В тазгодишното издание на надпреварата се включиха 60 студенти от специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “. Бъдещите здравни експерти демонстрираха своите умения в три тура – доктрина, писане на есе и процедура. Участниците бяха оценени от журита, включващи представители от всички висши учебни заведения.
На първо място в студентското съревнование се класира тимът от компетентност „ Медицинска сестра “ на Югозападния университет „ Неофит Рилски “, който бе в състав: Мария Малашевска, Адиле Камбач и Милена Никудинска, студенти от катедра „ Здравни грижи “ към Факултета „ Обществено здраве, здравни грижи и спорт “. Ръководител на тима бе доцент доктор Росица Дойновска. Тя благодари на журито и уредниците и акцентира, че най-важното в това съревнование са демонстрираните познания, умения, построените контакти сред бъдещите медицински сестри и акушерки и пожела на всички участници сполучлива професионална реализация.
Достойно завърши и присъединяване на тима от компетентност „ Акушерка “, управителен от учител Вероника Халилова, в чийто състав бяха третокурсниците Гергана Иванова, Стойка Иванова и Владислав Велков.
В рамките на събитието се организира студентска кръгла маса под надпис: „ Ние сме бъдещето на специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “, в която Югозападния университет показаха Милена Никудинска и Владислав Велков.
Отличените студенти получиха грамоти и предметни награди от ръководителя на Организационния комитет на форума проф. доктор Соня Тончева, д. м. н.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР