Човекът, сочен за следващия министър-председател на Нидерландия, се извини на

...
Човекът, сочен за следващия министър-председател на Нидерландия, се извини на
Коментари Харесай

Бъдещият нидерландски министър-председател се извини на неохотния коалиционен партньор

Човекът, апетитен за идващия министър-председател на Нидерландия, се извини на партиен водач, който задържа номинацията си, последният знак за крехкостта на четиристранната коалиция водени от крайната десница.

Роналд Пластерк, депутатът от холандската Лейбъристка партия, който се чака да стане министър-председател, написа отворено писмо във вестник Telegraaf в петък, в което призна, че е сбъркал да разисква подмолните събития, включващи Питер Омцигт, водач на дясноцентристката партия Нов обществен контракт. Omtzigt се съгласи NSC да се причисли към новото държавно управление, само че към момента не е одобрил Plasterk за министър-председател.

Задържането акцентира непрекъснатото напрежение в четиристранната коалиция, която за първи път в холандската история е управителен от Партията на свободата (PVV) на антиислямския защитник Герт Вилдерс. PVV завоюва изборите през ноември, само че образуването на обединението лиши шест месеца и то едвам откакто Вилдерс се съгласи да не става министър-председате...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР