БСП решава на Национален съвет какви действия ще предприемат в

...
БСП решава на Национален съвет какви действия ще предприемат в
Коментари Харесай

БСП свика Национален съвет: Обсъждат плановете си след края на кабинета Петков

БСП взема решение на Национален съвет какви дейности ще подхващат в политическата рецесия .

Точките, залегнали в дневния ред, са две.
На първо място ще бъдат изслушани министрите на левицата в кабинета „ Петков”. Ще се разиска и даването на мандат за сформиране на държавно управление.
Преди Съвета представители на столетницата разясниха дава ли България оръжия за Украйна.

„ Категорично - не. Няма такава теза. Ясно и видно е от всички документи и комисии. Не знам за кой път повтаряме това нещо, че няма експорт на оръжия за Украйна или за Русия”, уточни Филип Попов, представен от

Той разяснява и документа за оръжейна пратка на секретаря на Румен Радев Димитър Стоянов.

„ Съветникът на президента простреля президента с този документ. Видно е, че документът не е от актуалното министерство, а от служебния кабинет”, акцентира Попов.

„ Позицията и истината е една - България не изнася оръжия за Украйна. България има над 65 страни, към които изнася оръжие. Оттам нататък кой какво прави с това оръжие ние не знаем и няма по какъв начин да знаем”, посочи Христо Проданов.

Предполага се, че отпред на групата на Българска социалистическа партия, която ще работи за устойчиво болшинство, в възможен идващ кабинет ще застане водача на партията Корнелия Нинова. Спрягат се и имената на Кристиан Вигенин и Георги Свиленски.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР