БСП решава днес за мандата за сформиране на правителство. На

...
БСП решава днес за мандата за сформиране на правителство. На
Коментари Харесай

Тънки сметки: Какво ще прави БСП с мандата

БСП взема решение през днешния ден за мандата за съставяне на държавно управление. На пленум управлението на партията ще вземе решение дали да го върне и в случай че да – по кое време да стане това, осведоми bTV.

След като стана ясно, че Българска социалистическа партия не може да разчита на поддръжка от другите партии в Народното събрание, импровизирано разновидностите, които се обмисляли, са два, настояват членове на управлението на партията.Вариант №1 е взимане и мигновено връщане на мандата. Вариант №2 пък предвиждал мандатът да бъде върнат в края на идната работна седмица на Народното събрание, с цел да се одобряват избрани закони и решения.

Междувременно, откакто изборният кодекс беше оповестен в ексклузивен брой на Държавен вестник с утрешна дата - 1 май, президентът ще може употребява тези близо 2 седмици да назначи новата ЦИК

.Въпреки това процедурата е на кантар поради периодите, регистрират специалистите.„ Вижте по какъв начин са подредени периодите - 57 дни преди изборите регионалните шефове би трябвало да създадат съвещания за РИК, 56 дни преди вота президентът дефинира граници на региони, на 55-ия ден ЦИК приема бумаги и провежда вота в чужбина. Венецианската комисия има кодекс на положителните практики при провеждането на избори.В момента няма текст в този кодекс, който Народното събрание да не наруши “, разяснява експертът по конституционно право проф. Пламен Киров.

По всичко проличава, че този парламент ще работи още единствено седмица. Вече има стратегия за идната сряда. „ ИТН “ са внесли предложение дотацията на партиите да стане лев. Българска социалистическа партия желаят да се актуализират пенсиите. „ Изправи се! Мутри вън! “ оферират добавка от 50 лв. към пенсиите до края на годината.„ Демократична България “ са предложили съставяне на комисия за проблема „ Росенец “. В дневния ред е и решение за обезпечаване на достъп до съветската ваксина „ Спутник V ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР