БСП разкритикува предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова, свързано

...
БСП разкритикува предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова, свързано
Коментари Харесай

БСП предлага патентен данък за туристическите апартаменти

БСП разкритикува предлагането на Валери Симеонов и Менда Стоянова, обвързвано с електронните платформи да туристическо настаняване. Винаги, когато нещо се мисли на пожар, то постоянно се оказва неверно. Резултат може да се реализира с патентен налог, счита зам.-председателят на ПГ на левицата Христо Проданов.
По думите му това, което се пробват да създадат Симеонов и Стоянова, е неверно. Той не отхвърли, че всеки, които оперира на пазара е длъжен да заплаща налози. И че една част от тези жилища са в сивия бранш, което е нелоялна конкуренция. Но методът, по който желаят да решат казуса ръководещите, няма до докара до положителни резултати, предизвести Проданов. Говорих неофициално с сътрудниците вносители на тези оферти. За мен най-лесният метод, по който може да се реализира в действителност някакъв резултат е патентен налог на брой кревати на тези жилища. Като се записват на юридически или физически лица на прецизен адрес, уточни Проданов.
Според него не би трябвало да се не помни, че този бизнес акумулира голяма част от туристическия бизнес.
Самият Валери Симеонов разяснява, че е доста евентуално предлагането му да претърпи промени. Най-вероятно ще променим текста и ще въведем регистрационен режим, а не категоризация на тези обекти, изясни водачът на НФСБ. По думите му концепцията на импортираните промени е да се ограничи противозаконното осъществяване на комерсиална активност, което основава нелоялна конкуренция.
Менда Стоянова също се опита да успокои, че никой не цели затваряне на он-лайн платформи, нито засягане на ползите на потребителите на тези услуги.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР