БСП предложи изслушване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир

...
БСП предложи изслушване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир
Коментари Харесай

БСП предложи изслушване на Каракачанов за пилотите, НС го отхвърли


Българска социалистическа партия предложи чуване на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов да бъде включено като точка в дневния ред на Народното събрание, само че депутатите го отхвърлиха, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За предлагането гласоподаваха 79 за, срещу бяха 48 и 62 се въздържаха.

Водената досега политика на отвод и отсрочване решение на проблемите в бранш сигурност доведоха до сегашната обстановка, съобщи от парламентарната естрада Николай Цонков от левицата.

„ Ние следим деликатно този развой и сме солидарни с настояванията на военнослужещите. Хората в системата и техните потребности са основата за стабилизиране на бранша за сигурност “, сподели още Цонков.

БГНЕС напомня, че част от водачите в Граф Игнатиево са показали нерешителност за осъществяване на полети, обвързвана на първо място, съгласно тяхната оценка, на незадоволителна подготовка и незадоволително летателни часове. Това стана ясно през вчерашния ден от зам.-министъра на защитата Атанас Запрянов след края на държавното съвещание. Ръководството на Министерство на защитата прави всичко допустимо да поддържа самолетите МИГ 29 в летателна валидност, която да разрешава воденето на естествена подготвителна активност, по този начин и носенето на дежурство по air policing. Получени са 10 мотора по контракта с РСК-МИГ, от които 4 нови и 6 отремонтирани, увери Атанас Запрянов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР