БСП няма полза от война с президента, заяви общинският съветник

...
БСП няма полза от война с президента, заяви общинският съветник
Коментари Харесай

Паргов: БСП няма полза от война с президента, дано не плати чужди сметки

БСП няма изгода от война с президента, съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов пред BG ON AIR. " Войната сред институциите и политическите партии, в тази ситуация с президента, е ненужна. Най-малкото на Българска социалистическа партия ѝ е нужна. Не си научихме урока и настъпваме една и съща мотика 2 пъти. 2020 година ни струваше скъпо ", разяснява Паргов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му на възможни нови избори гласоподавателите ще гласоподават на база оценката върху последните 6 месеца ръководство на страната, а не дали някой е с президента или не. Паргов не предвижда коя политическа мощ ще получи третия изследователски мандат от Радев.

" Въпросът е до каква степен десните могат да преглътнат в основата да бъде ляв министър председател и Българска социалистическа партия да бъде водеща. Българска социалистическа партия сподели, че може да преглътне. Въпросът е Демократична България ще преглътне ли Нинова и Българска социалистическа партия да са отпред. Другият въпрос е дали от Има Такъв Народ, със своите условия, ще се включат, дали Българска социалистическа партия ще бъде водеща и ще успее ли да ги сплоти. За Има Такъв Народ и Демократична България можем да създадем сходни изводи ", добави Паргов.

Според него в основата на смяната в страната е Радев с вдигнатия пестник на митингите против ГЕРБ. " Въпросът е какво прави Българска социалистическа партия в тази компания в този момент, имаше червени линии, които бяха заобиколени. Българска социалистическа партия остана в изолираност, гласувайки " срещу " или " въздържал се ". Като да вземем за пример по въпроса със глобите против Русия - те не вземат решение, а задълбочават проблемите ", сподели общинският консултант от левицата.

Той не е уверен, че " Топлофикация София " ще има газ за идния отоплителен сезон. " Повтаря се, че руснаците са ни затворили вратата и ние по тази причина търсим опция. Но кой първи сподели, че няма да води договаряния с " Газпром "? 6 месеца Европа е раздирана от евроатлантическите си задължения и персоналните задължения. Оказа се, че ние сме по-големи евроатлантици и от папата. България беше употребена - една " пробна " страна да види по какъв начин ще реагират руснаците ", разяснява Паргов.

Той предвижда тежки месеци за Българска социалистическа партия. " Дай Боже, да не се постанова да плащаме непознати сметки, по този начин както с наши решения легитимирахме решения, които не са присъщи за левицата ", посочи Паргов. Гостът разяснява и злополуката в София, при която починаха две млади дами. Според него през последните години се показва пренебрежение към институциите и законите. " Ако би трябвало да пазим минута безмълвие, би трябвало по 24 часа да стоим прави, с цел да почитаме сходни жертви в резултат на сходна немарливост ", добави Паргов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР