БСП няма да подкрепи втория мандат за кабинет на Продължаваме

...
БСП няма да подкрепи втория мандат за кабинет на Продължаваме
Коментари Харесай

БСП отказа подкрепа за кабинет на Николай Денков и ПП

БСП няма да поддържа втория мандат за кабинет на " Продължаваме промяната ", е решението на партията.

" Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти план на решение, само че заявяваме подготвеност да водим разговор ", съобщи зам.-председателят на Народно събрание от Българска социалистическа партия ", съобщи Кристиан Вигенин на следващата, трета среща на Николай Денков с партиите в Народно събрание.

На поканата се отзоваха единствено от Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ".

Не пристигнаха още веднъж от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". 

Денков събра представителите на парламентарните групи незабавно откакто получи втория мандат за сформиране на държавно управление.

Кристиан Вигенин взе думата пръв и разгласи, че по решение на ИБ и ПГ на Българска социалистическа партия партията няма по какъв начин да поддържа декларацията, както и не я преглеждат като вероятно съдружно съглашение. Той уточни, че вземат участие в срещите, с цел да показват диалогичност.

Вигенин акцентира, че партиите, които отсъстват, съставляват болшинство с общо 127 гласа. По думите му това ще рече, че трите ПГ няма да поддържат държавно управление и е по-вероятно да отидем на нови избори.

Като претекст социалистите да откажат на Денков поддръжка, Вигенин изведе и несъгласието на Българска социалистическа партия с някои от желанията, заложени в проектодокумента.

" Има и оферти, по които нямаме единодушие. На този стадий не могат да бъдат поправени. Беше заменен и характерът на плана за решение. Обсъждайки през днешния ден на Изпълнително бюро беше стартирана формула за държавно управление на малцинството - на нас ни се коства, че една такава формула ще направи държавното управление подвластно от инцидентни болшинства. Днес не участват обединения, които на процедура са болшинство ", сподели Вигенин. 

" Трябва да има мощна политическа поддръжка и всяко лице да бъде специалист. Днес имаме две цели: Да забележим имаме ли единодушие за текста на плана на решение. Ако се предложи нещо ново, то може да бъде включено. Това би трябвало да завърши през днешния ден на тази среща. Положихме всички старания да чуем другите гледни точки. Поканата беше към всички политически сили, няма желания ", разяснява при започване на срещата Николай Денков.

А водачът на Демократична България Христо Иванов изрази терзание, че на поканата не са се отзовали систематични партии в Народно събрание, визирайки ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР