БСП изразиха притеснение от оценката за качеството на българското образование.

...
БСП изразиха притеснение от оценката за качеството на българското образование.
Коментари Харесай

БСП иска 5% от БВП за образованието

БСП показаха терзание от оценката за качеството на българското обучение. В декларация от трибуната на Народното събрание депутатът Ирена Анастасова попита за какво би трябвало да чакаме PISA, с цел да прогледнем. Това е пореден срив, регистрира тя.

Последните промени са направени, с цел да обслужват партийни, стопански и идеологически ползи. Ученикът е жертвата, сподели Анастасова. По тях виждаме неуспеха на просветителната промяна. 53% от 9-класниците нямат обикновени четивни умения, възмутена е тя. Това са възпитаници, които от 5 клас учат по нови образователни стратегии, изясни Ирена Анастасова. Тези резултати са ясна оценка за промяната в образованието, по думите й.

На всеки 3 години интернационалните оценки дават сериозни оценки за образованието ни. Не поставяме никакви старания за затваряне на ножницата в образованието, както изясни депутатът от Българска социалистическа партия. Искам това да е болежка на всички нас, на всички вас, на цялото общество, акцентира Анастасова. Бъдещето не ни оставя време да продължаваме по този начин, добави социалистката и се разгласи за нови образователни стратегии и нов модел на подготовка на учителите.

Тя настоя 5% от Брутният вътрешен продукт за обучение. Образованието би трябвало да е първи действителен народен приоритет, счита Ирена Анастасова. Ако не се оправим с този проблем, няма да се оправим с никой различен, безапелационна бе тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР