БСП и в частност госпожа Корнелия Нинова саботират действията на

...
БСП и в частност госпожа Корнелия Нинова саботират действията на
Коментари Харесай

Тома Биков: БСП саботират действията на институциите в борбата им с чумата

БСП и в частност госпожа Корнелия Нинова саботират дейностите на институциите в битката им с чумата. По селата стоят някакви хора, които не разрешават да се вземе втора проба от животните, което е просто скандално. Нинова е персонално виновна за разрушеното доверие в обществото и доверието сред фермерите и ветеринарите. Това съобщи националният представител от ГЕРБ Тома Биков в утринния блок на Българска национална телевизия.

,,Какво правеха там хора с първокласни коли, които не бяха никакви фермери и замерваха с камъни ветеринари? Това е провокация'', сподели още Биков.

По думите на депутата БАБХ като цяло се е справила със обстановката, като въпреки всичко призна, че във връзка с връзката е имало още какво да се желае.

,,Дори европейският комисар по земеделието удостовери, че българската страна се е справила прелестно с положението'', уточни Тома Биков.

Относно мигрантите Биков подсети, че в България няма мигрантска рецесия за разлика от Испания и Италия да вземем за пример.

,,Няма какво толкоз да дискутираме ориста на ЧЕЗ. Това е комерсиална договорка сред чешка компания и частна фирма'', приключи Биков.

Народният представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов от своя страна съобщи, че българските институции не са съумели да овладеят обстановката с чумата и добави, че съществена виновност за това има отсъствието на всевъзможен разговор сред тях.

,,Не мога да се съглася с неуместните спекулации, че опозицията е отговорна за всичко'', сподели Иванов и съобщи, че е извънредно време властта да спре да си измива ръцете с опозицията.

,,За нас министъра на земеделието носи политическата отговорност за рецесията. Трябваше да има много по-адекватна реакция на институциите, тъй като подобен безпорядък до момента не е имало. Да не приказваме, че огромна част от животните бяха избити без да е потвърдено дали фактически са заболели от нещо'', разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.

,,В този случай страната не просто липсваше, ами имаше цялостно безхаберие от нейна страна'', добави още той.

По въпроса с мигрантите Иванов съобщи, че Българска социалистическа партия ще упорства за ясна позиция по Дъблинския правилник и да бъде предпазен интереса на България.

От своя страна Тома Биков се опълчи на събеседника си и още веднъж подсети, че в България няма мигрантска рецесия за разлика от Испания и Италия да вземем за пример.

,,Нашият интерес като гранична страна е изцяло защитен'', разясни Биков и добави, че във връзка с мигрантите би трябвало да се търси нов метод, защото обстановката е извънредно динамична.

Накрая Иван Иванов разяснява, че по договорката с ЧЕЗ България е длъжна да изкупи дяловете на компанията и тя да стане държавно сдружение.

Тома Биков отвърна, че това няма по какъв начин да се случи, защото времето на ТКЗС-тата от дълго време отмина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР