БСК настоява за запазване на действащата Директива 96/71/ЕО за командироване

...
БСК настоява за запазване на действащата Директива 96/71/ЕО за командироване
Коментари Харесай

БСК против промени в правилата за командированите работници

БСК упорства за опазване на настоящата Директива 96/71/ЕО за командироване на служащи в сегашния й тип. Директивата, дружно с спомагателната инструкция за използването й, обезпечават нужната рамка за гарантиране на свободното даване на услуги в целия Европейски Съюз, като в същото време съответно пазят командированите служащи. Това написа в публична позиция на Българската стопанска камара.
" Предложението за смяна на директивата е офанзива против единния пазар и подкопава конкурентната позиция на задграничните снабдители на услуги. Ако измененията бъдат признати, това би попречило на трансграничната търговия и, затова – на общия напредък и основаването на работни места, както и на доближаването в Европейски Съюз ", смятат от БСК.
" Съгласно главните правила на Единното европейско пространство и на Договора за действие на Европейски Съюз, компетентността за установяване на правила за възнагражденията се носи от всяка държава-членка на Европейски Съюз. Всяко отклоняване от тези правила ще сложи под въпрос самите устои и бъдещо развиване на Европейски Съюз. Въвеждането на протекционистки ограничения под знака на " реформиране " на трудовия пазар в Европейски Съюз и битка със „ обществения дъмпинг “ е стъпка към дезинтеграция на Единния пазар, селективно използване на разпоредбите към новите държави-членки и отвод от конкуренцията ", написа още в позицията.
От БСК са безапелационни, че " сходно жестоко вмешателство в националното законодателство на обособените страни отваря вратата за бъдещи искания, включително слагането поредно на въпроса за „ данъчен дъмпинг “, „ застрахователен дъмпинг “, „ здравен дъмпинг “ и така нататък, а това би срутило фундамента на общия европейски пазар и слага под подозрение замисъла на неговите основатели ".
" Политическите обещания не би трябвало да бъдат за сметка на свободния европейски пазар и конкуренцията. Подобни основни решения не могат да се взимат, без да е налице консенсус измежду заинтригуваните страни, както на национално, по този начин и на общоевропейско равнище ", считат от Камарата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР