(БСК) настоява за равнопоставеност на предприятията при отпускането на помощ

...
(БСК) настоява за равнопоставеност на предприятията при отпускането на помощ
Коментари Харесай

БСК: Има дискриминация при отпускането на помощи на фирми

(БСК) упорства за равнопоставеност на предприятията при отпущането на помощ за месеците, в които са затворени поради пандемията.

Това излиза наяве от мнение на камарата, изпратено до ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова, съобщи БНР и посочи, че то се отнася до измененията в Закона за ограниченията и дейностите при изключително състояние.

Според стопанската камара микро, дребните и междинни предприятия, които са учредени през предходната година, са сложени в дискриминационно отношение по отношение на тези, които са работили през 2019 година

Сегашната дефиниция на текстовете гласи, че предприятията, учредени през 2020 година, имат въз основата на оборота им от един месец, до момента в който при останалите - за месеците от съответния интервал на предходната година.

Така в случай че едно дружество, записано през 2020 година, е имало месечен оборот от 50 000 лв., има право на от 20% - т.е. 10 000 лв., безапелационни са от камарата.

Ако друго дружество за три месеца през 2019 година, когато първото не е било учредено, е направило оборот от 50 000 лв. или сумарно - 150 000 лв. за трите месеца, неговата отплата е 30 000 лв., акцентират от камарата.

От бизнес организацията упорстват текстовете в закона да се редактират по метод, който не основава дискриминационни условия при компенсирането на бизнеса в изискванията на пандемия от.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР