Брюксел започва преговори за Брекзит и с опозицията във Великобритания.

...
Брюксел започва преговори за Брекзит и с опозицията във Великобритания.
Коментари Харесай

Брюксел започва преговори за Брекзит и с опозицията в Лондон


Брюксел стартира договаряния за Брекзит и с опозицията във Англия. Ръководството на Европейския съюз засилва разговора с Лейбъристка партия на фона на опасения, че настоящето държавно управление, отпред с министър-председателката Тереза Мей, може да падне още преди довеждане докрай на процеса по овакантяване на Общността от страна на Англия, заяви в. " Дейли телеграф”, съобщи БГНЕС.

Изданието твърди, че Брюксел се пробва да получи от водача на лейбъристите Джеръми Корбин гаранции, че в случай че пристигна на власт, ще се придържа към договореностите, реализирани на договарянията за изискванията на Брекзит от сегашният кабинет на торите. Източници на изданието показват, че откакто лейбъристите са засилили позициите си в Народното събрание след юнските избори, Брюксел сензитивно е трансформирал тона към партията на Корбин и срещите на представители на Европейски Съюз с управлението на лейбъристите са зачестили и се проовеждат на по-високо ниво.

Самият Корбин и " министърът по въпросите на Брекзит” в опозиционния кабинет Кир Стармър към този момент се срещнаха с основния договарящ за Брекзит от името на Брюксел Мишел Барние, с първия зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и други значими фигури в управлението на Европейски Съюз. Вестникът припомня, че на 19 октомври Тереза Мей ще замине на среща на високо ниво на Евросъюза, на която, както се чака, представителите на формален Брюксел ще бъдат лишени от правото да стартират договаряния с Лондон за бъдещите търговски връзки сред Европейски Съюз и Англия най-малко до идната среща на общността, която ще е през декември.

Според " Дейли телеграф”, в столицата на Европейски Съюз се тревожат, че всевъзможни договаряния с екипа на Мей може да се окажат неактуални при положение на оставка на настоящия английски министър председател и промяна на ръководеното от нея държавно управление. В тази обстановка отношението на управлението на Европейски Съюз към Корбин е станало доста по-сериозно и доста чиновници в Брюксел към този момент считат, че английските лейбъристи се придържат към по-реалистичен метод към Брекзит от консерваторите.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, съгласно които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица, съвсем една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха съперниците на евроинтеграцията. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите съглашения в националните парламенти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР