Брюксел унищожи отношенията с Москва, обяви външният министър на Русия

...
Брюксел унищожи отношенията с Москва, обяви външният министър на Русия
Коментари Харесай

Лавров: Брюксел унищожи отношенията с Москва

Брюксел унищожи връзките с Москва, разгласи външният министър на Русия Сергей Лавров след договарянията с китайския си сътрудник Ван И в град Гуйлин. Според него цялата инфраструктура на връзките с Евросъюза е била унищожена от едностранните дейности на Брюксел, по тази причина в този момент Москва няма връзки с Европейски Съюз, като организация.

" В Европа останаха единични страни, които се управляват от национални ползи и резервират партньорския разговор с Русия. Останалите унищожиха всички налични механизми - означи Лавров по време на взаимната си конференция с Ван И. - Засега на западния фронт за нас няма промени, на Изток имаме доста интензивна стратегия, която всяка година става все по-богата ".

Лавров добави, че Москва и Пекин не се съюзяват срещу никого. " Ако Европа прекрати тези връзки, прекъсвайки всички механизми, които бяха основани в продължение на доста години, това обективно води дотам, че връзките ни с Китай се развиват по-бързо, в сравнение с това, което остана от връзките ни с европейските страни ", сподели още той.

Външният министър на Русия обаче подчерта, че Москва е подготвена да възвърне връзките, в случай че в Евросъюза решат да отстранят " зародилата особеност ".

в последно време несъгласията сред Русия и Европейски Съюз се изостриха най-много поради обстановката с опозиционера Алексей Навални. Заради отношението на съветските управляващи към него Брюксел вкара нови наказания против Руската федерация. Руското външно министерство ги назова " непозволени " " и " задънена улица " и даде обещание да им отговори.

 

ЗАЕДНО СРЕЩУ САНКЦИИТЕ

Москва и Пекин отхвърлят геополитическите игри и едностранните нелигитимни наказания, към които все по-често прибягват западните страни, съобщи Лавров. Според него Русия и Китай са единни в мнението, че външнополитическото взаимоотношение сред страните остава най-важният фактор в международните каузи.

Русия и Китай считат за деструктивни опитите на Съединени американски щати да разрушат международно-правовата архитектура, като се опират на военно-политически съюзи от времето на Студената война и основават затворени алианси в същия дух, сподели още Лавров. 

" На фона на дейните опити на Запада да разпространява своята идея за т.нар. световен ред, все по-актуални стават общите старания на Русия и Китай и като цяло на необятен кръг страни да запазят актуалната система на интернационалното право ", добави Лавров.

Той акцентира, че не би трябвало да се водят каузи по пътя на ултиматуми, наказания и принуждаване на други страни " към някакво държание ". " Имаме сентенция: Не може да си благ принудително. За страдание, Съединени американски щати, не са я научили и работят от противоположна позиция ", установи Лавров.

По-рано, в изказване за китайски медии, съветският външен министър посочи важността за понижаване на санкционния риск (от Съединени американски щати и Европа) по пътя на подсилване на собствена технологична автономия и прекосяване към разплащания в национални валути и международни валути, различни на $. Той изясни нуждата " от подсилване на нашата автономия "  с опитите на Съединени американски щати да лимитират опциите за софтуерно развиване на Русия и Китай.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР