Брюксел обмисля да даде още помощи на земеделските производители, ощетени

...
Брюксел обмисля да даде още помощи на земеделските производители, ощетени
Коментари Харесай

Ето какво измислиха в Брюксел за ощетените от украинския внос

Брюксел обмисля да даде още помощи на земеделските производители, ощетени от безмитния импорт на украинско зърно на ниски цени.

" Обсъждаме втори пакет от помощи за засегнатите страни членки от износа на украинско зърно, само че на този стадий няма да дадем повече информация " - това сподели говорителката на Еврокомисията Мириам Гарсия Ферер в отговор на въпрос за решението на Полша и Унгария да спрат неговия импорт и оповестеното желание на България да направи същото.
-->
Ферер въпреки всичко добави, че Комисията си дава сметка за натиска от износа на украинско зърно върху земеделския бранш на тези страни. По-рано се заприказва за помощ на обща стойност от 30 млн. евро. 

Гарсия Ферер напомни, че първият пакет от помощи от 56 млн. евро е бил признат доста бързо и средствата са били ориентирани към засегнатите незабавно, съобщава БНР.

За България от тях бяха отделени едвам 16 млн. евро. Вчера от Комисията подчертаха, че комерсиалната политика е от изключителна подготвеност на Европейски Съюз и едностранните дейности на страните-членки са неприемливи, изключително в такива времена на провокации.  Днес обаче Гарсия Ферер посочи, че преносът на зърно не е в компетентността на Комисията и тя не може да го управлява. Това беше в отговор на въпрос за срещата на аграрните министри на Полша и Унгария в опит да договорят изискванията за пренос на украинско зърно през своите територии.

/Actualno.com/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР