Брюксел. ЕC разглежда възможността за забрана за търговия с държавни

...
Брюксел. ЕC разглежда възможността за забрана за търговия с държавни
Коментари Харесай

ТАСС: Според западни медии ЕС може да забрани търговията с руски държавни облигации

Брюксел. ЕC преглежда опцията за възбрана за търговия с държавни облигации на Руската федерация като една от санкционните ограничения против Москва, заяви Reuters, базирайки се на представител на Европейски Съюз, предава TACC .

От своя страна Bloomberg осведоми, че над 350 руснаци, в това число депутати от Държавната дума и съветски военни командири, може да попаднат под глобите на Европейски Съюз.

Както заяви Reuters, тези депутати от Държавната дума, които са дали своят вот за признание на независимостта на отделилите се от Украйна райони, ще бъдат подложени на наказания. Освен това съгласно организацията може да бъде неразрешен вносът и износът от двете непризнати формирования. Ограничения могат да бъдат въведени и във връзка с компании и банки, които си сътрудничат с Донецк и Луганск. Според източници на организацията в Европейски Съюз редица членове на съюза, в това число Австрия, Унгария и Италия, биха предпочели по-умерени наказания в отговор на дейностите на Русия против Украйна. Според източници от Европейската комисия външните министри на Европейски Съюз може да се спогодят за наказания във вторник на среща в Париж.

По-рано във вторник Комитетът на непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз COREPER контракти първия блок лични наказания поради признание на независимостта на така наречен Луганска и Донецка национални републики, който ще бъде утвърден по-късно денем от външните министри на Европейски Съюз.

В същото време редица европейски медии, базирайки се на източници, оповестиха, че посланиците са договорили лист с физически и юридически лица, както и организации, „ забъркани в решението “ за признание на независимостта на двата района в Донбас. Въпросът за финансовите и стопански ограничавания продължава да се разисква, само че към момента няма решение.

По-рано първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи свикването на неофициална среща на външните министри на Европейски Съюз в Париж във вторник вечерта, с цел да се вземе решение по отношение на глобите против Руската федерация. Борел отхвърли да разяснява вероятния обсег на глобите, като сподели единствено, че това не е " пълномащабна съветска инвазия в Украйна ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР