Брюксел. Ако възнамерявате да си правите татуировка, вероятно това, което

...
Брюксел. Ако възнамерявате да си правите татуировка, вероятно това, което
Коментари Харесай

Politico: Брюксел влиза под кожата на индустрията за татуировки

Брюксел. Ако възнамерявате да си вършиме татуировка, евентуално това, което най-вече ви тормози, е качеството на дизайна и болката, която би трябвало да понесете. Но Европейската комисия е загрижена най-много за евентуалното влияние върху здравето ви: Брюксел възнамерява да влезе под кожата на промишлеността за татуировки, означават в европейската редакция на изданието Politico .
Понастоящем няма общоевропейски стандарти за химикалите, които татуистите може да инжектират в кожата на клиентите си. Има строги правила за потреблението на оцветителите, употребявани в козметиката и текстила, само че няма публични бариери за тези, употребявани в студията за татуировки. Сега обаче Европейската организация по химикалите е безапелационна, че в полза на сигурността на потребителите това да бъде променено.
Регулирането ще се окаже мъчно. Бизнесът не е консолидиран, а заетите в него са групирани в дребни компании. Като цяло производители създават пигментите за други цели, само че татуистите ги употребяват и за правене на татуировки. „ Случва се по-рядко от един път годишно някой да попит за химикалите в мастилото, употребявано за татуировки “, споделя един от заетите в бизнеса.
От редакцията акцентират, че проучванията за това какви са въздействията от мастилото върху здравето на индивида са извънредно неразбираеми. Въпреки че за някои от веществата, открити в мастилата за татуировки, е потвърдено, че са канцерогенни, не са провеждани изследвания, които да изследват непосредствено връзката сред татуировките и рак при хората.
За да се направи обзор на химичните субстанции, употребявани при татуирането, и да се открият евентуалните опасности, които те съставляват, предходната година Европейска комисия изиска от Европейската организация по химикалите да дефинира дали те са безвредни за инжектиране под кожата. В края на 2017 година организацията разгласява резултатите от проучването си: най-голямото по рода си, включващо обзор на повече от 4 000 химикала, систематизиран в документ от 500 страници. По-късно през годината отчетът ще бъде показан пред Европейска комисия, която на собствен ред ще разполага с три месеца, с цел да вземе решение дали да одобри на публично равнище препоръките, съдържащи се в него.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР