Броят случаи на новозаразени с коронавирус в Турция е намалял

...
Броят случаи на новозаразени с коронавирус в Турция е намалял
Коментари Харесай

60% по-малко новозаразени с коронавирус в Турция за месец

Броят случаи на новозаразени с ковид в Турция е намалял с 60 % за месец, оповестява тази заран в. " Тюркие ".

На дневен ред е облекчение на ограниченията през февруари, добавя изданието.

Пълната нормализация обаче е обвързвана с процеса на имунизация. Досега в страната, където имунизацията на здравните служащи стартира на 13 януари, са ваксинирани над 830 хиляди души медицински личен състав. Същевременно страната към този момент е взела последния завой по пътя на създаване на личен препарат за имунизация против Ковид-19, написа още " Тюркие ".

Стъпките към нормализирането ще бъдат взимани следено, като към този момент се разисква унищожаване на възбраната за излизане на открито денем в уикендите и изместване на началото на полицейския час през делничните дни на 23 часа. Ресторанти и кафенета обаче ще отворят най-рано през март. Възможно е да бъдат облекчени и рестриктивните мерки за възрастовите групи над 65 и под 20 години, предава Българска телеграфна агенция.

Намаляването на броя на случаите се е изразило в доста облекчение на лечебните заведения и в случай че ситуацията се затвърди, скоро се има намерение да бъдат възобновени отсрочените планови интервенции.

За присъственото образование обаче е належащо имунизацията да напредне, написа по тематиката и в. " Анаюрт ". Според ръководителя на синдиката на заетите в образованието и науката Орхан Йълдъръм освен учителите, само че и всички служащи в просветителната система би трябвало да бъдат имунизирани. Към мнението му, че имунизацията на личния състав в просветата би трябвало да се форсира и да не се прибързва с връщането на учениците в класните стаи, се причислиха и други отраслови синдикати. Това мнение те обявиха след изявление на министъра на образованието Зия Селчук, който уточни, че кардинално е решено учебните заведения да отворят на 15 февруари.

В. " Миллиет " цитира мнението на проф. Ахмет Гюл, съгласно който светлина в тунела ще се види едвам когато бъдат имунизирани 70 на 100 от жителите. Експертът изрече оскърбление по отношение на изказванията на някои негови сътрудници по отношение на имунизацията, които по думите му не почиват на научна основа.

" Дори и да има ваксина, която обезпечава 100 % имунитет, в случай че хората подхождат с съмнение, няма да има изключително значима смяна в хода на пандемията ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР