Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие

...
Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие
Коментари Харесай

Русия отново с рекорд за заразени с коронавируса за денонощие

Броят на инфектираните с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие в Русия се е нараснал с 22 778 души , като това е нов връх от началото на епидемията в страната.

С това от началото на епидемията в Русия общо 1 948 603 души са диагностицирани с ковид в Русия, прецизираха от съветския действен щаб за битка със болестта, представени от съветските медии.

В релативно изражение нарастването на инфектираните през последните пет дни не надвишава 1,2%.

Русия се подрежда на пето място в света по брой на инфектирани по време на пандемията след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Франция.

Броят на възстановилите се пациенти, които преди този момент са били диагностицирани с ковид, се е нараснал с 13 864 души през последните 24 часа, с което от началото на епидемията в страната възстановилите се доближиха 1 453 849 души . Според щаба делът на оздравелите е понижен до 74,6% от общия брой на инфектираните.

Още 303 души са умряли от ковид в Русия през миналото денонощие против 352 през вчерашния ден, с което общо 33 489 души са умряли от началото на епидемията в страната.

Русия се подрежда на 13-о място в света по брой на умрелите по време на пандемията.

Условната смъртност от заболяването (окончателната може да се дефинира едвам след края на епидемията) се резервира на 1,72%.

През миналите 24 часа в Санкт Петербург са били регистрирани 2 039 инфектирани. Това е връх от началото на епидемията, като за първи път в града се записват над 2 000 инфектирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР