Потвърдените жертви при пожара в Кувейт вече са 49, след

...
Потвърдените жертви при пожара в Кувейт вече са 49, след
Коментари Харесай

Потвърдените жертви от пожара в Кувейт се увеличават до 49

Потвърдените жертви при пожара в Кувейт към този момент са 49 , откакто през вчерашния ден. Това предават от Reuters.

Посланикът на Индия е посетил лечебни заведения, където някои от потърпевшите служащи се лекуват от пострадвания, получени при пожара. В едно от лечебните заведения са били признати повече от 30 индийски жители, написа посолството в обществените медии, като добави, че минимум 47 служащи са признати за лекуване.

Смята се, че няколко души, в това число от индийския щат Керала, са починали в пожара, съгласно писмо, написано от основния министър на Керала Пинарай Виджаян до външния министър на Индия, което е било споделено с медиите. Правителствената организация за жителите на щата, живеещи отвън страната, заяви, че е получила информация от индийската общественост в Кувейт за 41 индийци , в това число 11 от Керала, които са починали при случая.

Засега не е ясно дали е имало нарушавания, свързани със постройката. Въпреки това при посещаване на мястото вицепремиерът Шейх Фахад Юсуф Сауд Ал-Сабах съобщи, че " алчността на притежателите на недвижими парцели е това, което води до тези проблеми ".

Египтянин, който е оживял от пожара и е работил като водач в Кувейт, уточни пред локалните медии, че пожарът е почнал на първите етажи и че тези на по-високите равнища не са съумели да избягат в точния момент. Трима от общо 11 филипински служащи в постройката са били откарани в лечебни заведения. Състоянието на петима остава неразбираем, до момента в който други трима към този момент са в сигурност, се споделя в изказване на филипинската работа за служащите мигранти.

Ал-Сабах е наредил неотложно следствие на повода за пожара, като съобщи, че всички длъжностни лица, за които се откри, че са виновни, ще бъдат подведени под отговорност.

Министерството на вътрешните работи в Кувейт е почнало следствие. Мястото на случая се претърсва за още жертви, работи се и за идентифициране на починалите.

Пожарът в Мангаф, град по крайбрежието южно от столицата Кувейт Сити , е бил обявен на управляващите в 6 часа сутринта локално време, уточни генерал-майор Ейд Рашед Хамад пред държавната телевизия. По-късно той е бил арестуван.

Нископлатените служащи в Персийския залив постоянно живеят в пренаселени пространства. Към момента локалните управляващи не са разкрили с какъв тип работа са били ангажирани служащите, макар че както в други страни от Персийския залив, Кувейт разчита в огромна степен на задгранична работна ръка в браншове като строителството, в това число от Южна и Югоизточна Азия.
 16 починали при пожар в Индия
16 починали при пожар в Индия

Пожар в увеселителен парк в Индия на 25 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР