Повече от половината земеделска земя в Газа, която е от

...
Повече от половината земеделска земя в Газа, която е от
Коментари Харесай

Над 50% от земеделската земя в Газа е унищожена заради военните конфликти

Повече от половината земеделска земя в Газа , която е от решаващо значение за изхранването на популацията на опустошената от войната територия, е унищожена поради военните спорове , демонстрират сателитни изображения, оценени от Организация на обединените нации. Това предават от Reuters.

Данните разкриват повишаване на заличаването на овощни градини, полски култури и зеленчуци в палестинския анклав. Световната здравна организация излезе с предизвестие през вчерашния ден, че доста хора в Газа са изправени пред " и сходни на апетит условия ".

При съпоставяне на сателитни изображения, направени сред май 2017 година и 2024 година, Сателитният център на Организация на обединените нации (UNOSAT) и Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие (FAO) са открили, че 57% от нивите с трайни култури и обработваемите земи в Газа, които са от значително значение за продоволствената сигурност, са със забележителен спад на плътност и целокупност.

" Това утежняване се дължи на действия, в това число опустошение, придвижване на тежки транспортни средства, бомбардировки и обстрели ", показаха от UNOSAT през днешния ден.
 Израел позволи продажбите на храна в линията Газа, само че цените са непостижими
Израел позволи продажбите на храна в линията Газа, само че цените са непостижими

Стоките също са разпределени неравномерно, като малко от тях стигат до Северна Газа,

Спадът бележи и 30% нарастване на унищожените аграрни земи от публикуването на последния отчет на центъра през април.

Освен вредите върху нивите и овощните градини, оранжериите в линията Газа също са претърпели обилни вреди, допълват още от UNOSAT. Ивицата Газа има почти 151 квадратни километра земеделска земя , което съставлява към 41% от територията на крайбрежния анклав, съгласно данни на UNOSAT.

Към момента в бойните дейности в Газа са починали над 37 000 души, съгласно здравните управляващи в управлявания от Хамас анклав. Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус уточни в сряда, че в Газа има повече от 8000 деца под пет години, които са били лекувани от остро недохранване.
 УНИЦЕФ: 90% от децата в Газа гладуват
УНИЦЕФ: 90% от децата в Газа гладуват

Те оцеляват единствено с две или по-малко групи храни на ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР