Броят на заразените с COVID-19 расте, пропорционално се повишава и

...
Броят на заразените с COVID-19 расте, пропорционално се повишава и
Коментари Харесай

Броят на заразените с COVID-19 расте, пропорционално се повишава и интересът към ваксинациите

Броят на инфектираните с COVID-19 пораства, съразмерно се покачва и ползата към имунизациите. Това разясниха за ДНЕС+ от Регионалната здравна инспекция-Варна.

Все още не е ясно какви ограничения се плануват и дали въобще такива ще има. Очаква се Планът за деяние при COVID-19, където ще са написани ограниченията съгласно заразяемостта в другите области на страната. Към момента подобен проект за деяние няма.

Има лека смяна във връзка с тестуването за ковид зараза. Ако пациент има признаци на респираторна зараза, то той следва да посети персонален доктор, който с направление да го изпрати при експерт -пулмолог, който пък издава по този начин нареченето направление за проучване за COVID-19 или PCR тест.

Тази процедура, несъмнено доста утежнява обстановката на пациента, който в това време обикаляйки от експерт на експерт заразява удовлетворен брой хора по пътя си.

Повечето хора със симптоматика на респираторна зараза не влизат в системата, защото вземат решение или да не се тестуват, или да го създадат в домашни условия и да избегнат карантината.

Значително по-леко протича новият вариант, обясниха още от РЗИ-Варна. Към момента в региона на болнично лекуване има признати пациенти единствено в Инфекциозна клиника към УМБАЛ " Св.Марина ". Няма натоварване в клиниката, има свободни кревати и все още не се постанова разкриването на отделения в други болнични заведения. Децата боледуват в пъти по-малко и по-леко, прибавиха още от здравната ревизия.

От там оповестиха, че се следи нараснал интерес към имунизацията.

Към днешна дата в региона вкара Варна в жълтата зона. За последните 24 часа заболелите в морската столица са 96, а за страната са 1308.

Общият брой на доказаните случаи на заразяване с вируса в България доближи 1 179 497

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР