Броят на жертвите от силното земетресение в Албания днес нарасна

...
Броят на жертвите от силното земетресение в Албания днес нарасна
Коментари Харесай

Броят на жертвите на земетресението в Албания нарасна на четири души

Броят на жертвите от мощното земетресение в Албания през днешния ден набъбна на четири, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на виновни представители.

Около 150 души бяха ранени при труса. Няколко здания рухнаха, а под руините има затрупани жители.

По данни на американския Геофизичен институт магнитудът на труса е бил 6,4. Земетресението е станало на 30 километра северозападно от столицата Тирана на дълбочина от 20 километра.

Един човек е умрял, откакто скочил от високо при мощното земетресение в Албания

Властите оповестиха за поредност от вторични земетресения и приканиха жителите от най-засегнатите региони да не влизат в постройките.

В Албания към този момент се приказва за обилни вреди, показва Франс прес, като цитира Албана Каджахай, представител на министерството на защитата. Съобщава се за триетажен хотел в Дуръс, който е рухнал, както и за друга постройка в центъра на града, която е била мощно развалена. АП оповестява за рухнал ресторант в същия град. Щети има и в Тумана, на към 30 километра северозападно от Тирана, добавя Франс прес.

Има данни за към 50 леко ранени, които са отишли в незабавните отделения в Тирана, съобщи Франс прес, като се базира на говорителката на албанското министерство на опазването на здравето Огерта Манастерлиу.

Външно с информация има ли потърпевши българи от земетресението в Албания

След първия трус са последвали няколко вторични, измежду които и един с магнитуд 5,3, добавя Франс прес, цитирайки Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център.

Първият трус е бил усетен и из Балканите, в Сараево, на близо 400 километра от епицентъра, и в Нови Сад, на близо 700 километра от епицентъра, съгласно данни в медиите и известия в обществените мрежи.

Същият регион в Албания беше разтресен през септември от трус с магнитуд 5,6, избран от управляващите тогава като най-силното земетресение за последните 20-30 години, добавя Франс прес. Тогава бяха развалени стотици здания, добавя АП.

Балканите са мощно сеизмична зона и земетресенията са чести, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР