Броени дни след като грабна отличието в конкурса Компания на

...
Броени дни след като грабна отличието в конкурса Компания на
Коментари Харесай

NEXT BASKET – с ново финансиране от Иновейшън Кепитъл



Броени дни откакто сграбчи оценката в състезанието „ Компания на годината 2023 “ в категория „ Start-up на годината “, българската компания получи финансиране от фонда за дялови вложения Иновейшън Кепитъл.
-->
Подобна стъпка, седмици преди формалния старт на софтуерната платформа за електронна търговия, свидетелства за голямо доверие в компанията, в нейния бизнес модел и най-много в мениджърския екип, отпред на NEXT BASKET.

От основаването си през 2022 година до през днешния ден, новаторският стартъп показва непрестанен напредък, а визията и тактиката, които следва, имат за цел да трансформират eCommerce промишлеността освен в България, само че и в международен мащаб.

“Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който ръководството й работи и бързите темпове, с които минават през началните трудности. Платформата взе участие интензивно в идната вълна от компании, които вършат достъпа до електронна търговия за елементарния търговец по-лесен и на ниска цена “, разясняват от Иновейшън Кепитъл.

" Изключително горди сме от заема на доверие, който Иновейшън Кепитъл ни гласоподава “, сподели маг. инж. Евгени Йорданов, Главен изпълнителен шеф в NEXT BASKET. " Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва както в следствие от напъните на нашия създател и визионер господин Борислав Малинов, по този начин и с помощта на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко – ние сме си сложили за цел да революционизираме метода, по който действа електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да осъществим “.

Това, което стои в основата на концепцията на NEXT BASKET е точно добавената стойност за онлайн търговците. Не просто общоприетоо SaaS решение, а опцията те да се съсредоточат върху това, което вършат най-добре – да основават и продават своите артикули, до момента в който компанията им дава 360-градусова инфраструктура и спомагателни услуги за е-търговия, помагащи им да разширят бизнеса си.

С оглед на амбициозния проект за развиване и идната интернационална агресия, компанията е създала цялостна капиталова тактика, според която работата по външното финансиране и търсенето на нови вложители продължава и отсега нататък.

За NEXT BASKET

NEXT BASKET е новаторски 360-градусов бизнес модел за ръководство на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5-в-1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново потомство, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов програмен продукт, лични складови пространства и 125 платени и безвъзмездни услуги за цифров маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е учреден през 2022 година и все още има над 70 чиновници. Официалният старт на продажбите се чака през месец юли тази година.

За ИНОВЕЙШЪН КЕПИТЪЛ

„ Иновейшън Кепитъл “ АД е фонд управител, ръководещ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е от Фонд на фондовете („ ФМФИБ “ ЕАД) да ръководи запас от 19.3 млн. евро по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и спомагателен капитал от самостоятелни частни вложители в размер на 1.8 млн. евро.

За ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ

Основната активност на Фонд на фондовете е структурирането и ръководството на финансови принадлежности, съфинансирани от европейските структурни и капиталови фондове, през програмния интервал 2014-2020. Дружеството ръководи обществен запас в размер над 660 милиона евро и предлага на българския пазар необятен диапазон от артикули за финансовия бранш, в това число гаранции, фондове за дялово вложение и редица други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР