Броени дни делят зрителите от телевизионната премиера на най-новия сериал

...
Броени дни делят зрителите от телевизионната премиера на най-новия сериал
Коментари Харесай

Специална предпремиера събра звездите в новия сериал на БНТ „Войната на буквите“

Броени дни разделят феновете от телевизионната премиера на най-новия сериал на Българската национална телевизия – „ Войната на буквите “.
 Екипът на " Войната на буквите ".

Историческата мегапродукция, част от филмопроизводството на публичната телевизия, стартира на 15 януари и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1. Преди дълго чаканото начало в ефира на Българска национална телевизия, специфична прожекция събра звездите от актьорския състав и креативния екип на сериала „ Войната на буквите “. По аления килим минаха актьорите Теодора Духовникова, Захари Бахаров,  Деян Донков, Даниел Върбанов, Климентина Фърцова, Ненчо Костов, режисьорът Зоран Петровски, сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, изпълнителният продуцент на сериала Габриел Георгиев, писателката Людмила Филипова и доста посетители, които имаха опцията да гледат първи пилотния епизод на сериала „ Войната на буквите “.

„ Това е част от нашата история, която вълнува всички и ще бъде гледана с внимание. Но филмът не е христоматийно посочило по история – той е художествено произведение. Като виждам плеядата от артисти, като знам кои са режисьорите – имам вяра, че ще има голям триумф “, съобщи Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. 
 Емил Кошлуков и Захари Бахаров на предпремиерата.

„ Благодаря на Българската национална телевизия в лицето на Генералния шеф господин Емил Кошлуков за това, че дава опция да се прави българско кино. Благодаря на целия ни екип, който постави изключителни старания. Но нито едно самостоятелно изпитание не е по-важно от общата цел – в този смисъл за реализирането на „ Войната на буквите “ съединението направи силата “, сподели изпълнителният продуцент Габриел Георгиев.

„ Много хора ще бъдат очаровани, доста хора ще бъдат влюбени, доста хора ще бъдат сюрпризирани или даже предизвикани, само че няма да има хора, които ще останат безразлични. Защото се опитахме да създадем филм, който не просто върви по каноните, а филм, който споделя по най-дълбокия метод историята за човешката мощ “, показа основният сценарист на „ Войната на буквите “ Теодора Маркова.
 

Българска национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „ Войната на буквите “ е част от филмопроизводството на публичната телевизия.

„ ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ “ стартира на 15 ЯНУАРИ и ще се излъчва ВСЯКА НЕДЕЛЯ от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1.

Какво споделят звездите от „ Войната на буквите “ за новия сериал на БНТ – гледайте в репортажа от предпремиерата .


ЗА СЕРИАЛА НА Българска национална телевизия „ ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ “

Творчески екип:

Продуцент – Българска национална телевизия (БНТ)   
Изпълнителен продуцент – Габриел Георгиев
Сценаристи – Теодора Маркова, Невена Кертова, Георги Иванов
Режисьори – Зоран Петровски и Виктор Чучков
Оператор – Борис Славков
Сценограф – Аксел Николе
Художник по костюмите – Марта Миронска
Композитор – Виктор Стоянов


Актьорски състав:

Царица Мариам – Теодора Духовникова
Кавхан Сурсувул – Захари Бахаров
Цар Симеон – Деян Донков
Княз Баян – Даниел Върбанов
Княз Петър – Ненчо Костов
Принцеса Мария – Климентина Фърцова
Император Лакапин – Валентин Танев

Историческата драма ни придвижва в Х век. Най-могъщата страна в Европа – България, е обгърната в загадка, която може да разклати основите на християнството. Сюжетът споделя за последните дни от живота на цар Симеон Велики (Деян Донков) и месеците след гибелта му. Най-малкият му наследник – Баян (Даниел Върбанов), търси тайната на изгубените антични български букви във времена на политически интриги, борби за превъзходство и опити за избавяне на мира сред Преслав и Константинопол.Българското господство е изправено пред голямо тестване, когато младият княз Баян се среща с внучката на византийския император – принцеса Мария (Климентина Фърцова). На средновековната сцена изпъкват още няколко основни персонажи, чиито дейности са способни да трансформират хода на събитията – кралица Мариам (Теодора Духовникова), кавхан Сурсувул (Захари Бахаров) и княз Петър (Ненчо Костов).

Историята е забулена в доста тайнственост, сцените и сюжетът са непредвидени, а всички герои във кино лентата са захласнати от концепцията за силата.

12-серийният ефирен филм „ Войната на буквите “ e основан на едноименния разказ на писателката Людмила Филипова.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР