Британците с ентусиазъм подкрепят „кралица Камила“. Първото проучване на общественото

...
Британците с ентусиазъм подкрепят „кралица Камила“. Първото проучване на общественото
Коментари Харесай

Британците подкрепят „кралица Камила“, рейтингът на принц Хари и Меган Маркъл се срина

Британците с възторг поддържат „ кралица Камила “. Първото изследване на публичното мнение след изказването на кралица Елизабет II, че желае снаха ѝ да бъде кралица консорт един ден, разкрива голяма поддръжка за брачната половинка на принц Чарлз.

Проучване, извършено във вторник, откри, че 55% от британците поддържат този ход, съвсем двойно повече от съперниците на решението, които са 28%. Въпреки това

обаче обществеността към момента има вяра, че починалата принцеса Даяна би била по-добрата кралица от двете .



Като цяло по-голямата част от членовете на английското кралско семейство бележат огромен растеж в персоналния си рейтинг на известност, като се изключи принц Хари, жена му Меган Маркъл и принц Андрю, чиято известност продължава да понижава измежду британците.

Кралицата избра своят празник – 70 години от възкачването ѝ на трона, с цел да направи значимото изказване, касаещо снаха ѝ. Тя сподели на нацията: „ Когато пристигна времето моят наследник Чарлз да стане крал, знам, че ще дадете на него и брачната половинка му Камила, същата поддръжка, която дадохте и на мен, и моето откровено предпочитание е, когато пристигна времето, Камила да бъде известна като кралица консорт, защото тя продължава да служи лоялно на короната “.

Решението на Елизабет II получава утвърждението на обществеността ,

сочи изследване, извършено измежду повече от 1000 възрастни, извършено от социологическата организация JL Partners по поръчка на вестник.

Повечето запитани има вяра, че Камила ще бъде добра кралица, а тя и Чарлз ще бъдат положителни монарси на Англия. Но има и възрастово разделяне като хората на възраст от 18 до 44 години са на противоположното мнение. Като цяло обаче запитаните считат (51% против 35%), че не би трябвало да се прескача потомство и принц Уилям да става крал, когато кралица Елизабет II се спомине.

И макар че херцогинята на Корнуол завоюва привързаността на хората, те остават единни в убеждението си, че принцеса Даяна би била по-добра кралица, като 58% настояват това, в съпоставяне със единствено 16%, предpочитащи Камила.

Чарлз и Камила също по този начин губят съществено от Уилям и Катрин

като 68% от запитаните настояват, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж биха били по-добрият крал и кралица на Англия.

Популярността на кралица Елизабет II нараства с 11 точки по отношение на предходното изследване от март предходната година тя остава най-обичаният член на кралското семейство. След нея се подрежда принц Уилям, чиято известност нараства със 7 точки, по отношение на предходната година, а на трето място е брачната половинка му Катрин, като и нейната известност нараства – с 13 точки.

След херцогинята на Кеймбридж се подрежда единствената щерка на кралицата принцеса Ан и

едвам на пето място е престолонаследникът принц Чарлз ,

чиято известност нараства с 16 точки, по отношение на предходната година. Веднага след него е Камила, която също печели 16 точки към известността си.
 Меган Маркъл и принц Хари
Популярността на принц Хари и жена му Меган Маркъл продължава да спада – неговата с 27 точки, а нейната – с 22 точки. Те обаче към този момент не са на дъното – там е принц Андрю, който към този момент е най-нехаресваният член на английското кралско семейство.

Хората са безапелационни, че

принц Хари и Меган Маркъл не са подкрепили задоволително кралицата

през последната година.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР