Британското военно разузнаване анализира изявленията на командващия Обединената групировка на

...
Британското военно разузнаване анализира изявленията на командващия Обединената групировка на
Коментари Харесай

Русия обмисля сериозно възможността за отстъпление от Херсон

Британското военно разузнаване проучва изказванията на командващия Обединената формация на съветските войски в Украйна Сергей Суровикин за обстановката в Херсонска област и стига до умозаключение, че Русия съществено обмисля опцията за оттегляне от Херсон, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Преди два дни новоназначеният главнокомандващ Суровикин сподели пред съветските медии, че в региона на Херсон се е основала " напрегната " обстановка и поддържа оповестените по-рано проекти на окупационните управляващи за евакуация на цивилното население, цитира news.bg.

Авторите на отчета назовават ​​изявлението на Суровикин " доста извънредно ". " Това евентуално демонстрира, че съветските управляващи съществено обмислят опцията да изтеглят забележителна част от своите войски от региона западно от река Днепър ", пишат те.

Правейки това съмнение, те показват ​​преминаването на Днепър като основна задача. Тъй като всички мостове са съществено развалени, Русия евентуално ще разчита в огромна степен на краткотраен понтонен мост, издигнат покрай Херсон, както и на понтонни преходи, които не престават да работят на няколко места.

Руската федерация стартира да основава осведомителна среда, с цел да оправдае цялостното оттегляне на своите бойци от десния бряг на Днепър и загубата на Херсон. Това заяви в дневния си разбор за обстановката в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).

" Изявленията на Суровикин и (ръководителя на окупационната администрация на Херсон Владимир) Салдо евентуално са опит да се основат осведомителни условия за цялостното оттегляне на Русия зад река Днепър, което би довело до предаването на град Херсон и други значими региони на Херсонска област на украинските бранители, които организират контраатака на юг ", означават от ISW.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР