Британското външно министерство /Форис офис/обяви нови финансови санкции, засягащи най-близкия

...
Британското външно министерство /Форис офис/обяви нови финансови санкции, засягащи най-близкия
Коментари Харесай

Великобритания с нови финансови санкции, засягащи близкия кръг на Путин

Британското външно министерство /Форис офис/обяви нови финансови наказания, засягащи най-близкия кръг на съветския президент Владимир Путин, в това число някогашната му брачна половинка и братовчеди. От Лондон – Веселин Паунов:

В декларация на Форин Офис се споделя, че формалните активи на Путин са скромни, като той се финансира от „ клика от фамилни членове, близки другари и хора от елита, които той награждава с държавни позиции и благосъстояние в подмяна на неувяхваща преданост “.

Външният министър Лиз Тръс уточни, че министерството насочва погледа си в този момент към „ сенчестата мрежа, осигуряваща първокласния живот на Путин, с цел да затегне в менгеме вътрешния му кръг “. 

Ще продължаваме със глобите против всички тези, които спомагат и насърчават експанзията на Путин, до момента в който Украйна не победи, добави Лиз Тръс. 

Под ударите на глобите в този момент попадат нови 12 имена. Сред тях са  Алина Кабаева, считана за държанка и доста близка на Путин; някогашната му брачна половинка и първа дама на Русия Людмила, в този момент Очеретная по фамилия след новия ѝ брак; а също и  няколко братовчеди на президента, измежду които Игор Путин и Роман Путин. 

Включени са също близки родственици на Путин, които заемат високи позиции в основни съветски компании, като „ Газпром “, чиито активи ще бъдат замразени и ще им бъде наложена възбрана за пътувания. 

В листата със наказания на английското държавно управление до в този момент попадат повече от 1 000 съветски физически лица и 100 компании.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР